Mερτύρης: Άλλη μια χρονιά χωρίς Κούλουμα στον Δήμο μας Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Mερτύρης: Άλλη μια χρονιά χωρίς Κούλουμα στον Δήμο μας

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 | 12:55 μ.μ.


«Συνεκτιμώντας τα κοινωνικά δεδομένα όπως αυτά  έχουν διαμορφωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης αποφάσισε ώστε τα χρήματα που θα διέθετε για τον εορτασμό των Κούλουμων και της  Καθαράς  Δευτέρας, να τα διαθέσει για την αγορά τροφίμων και γενικά ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και  τους εκατοντάδες δικαιούχους του».
Αυτή είναι η συνοπτική δήλωση του Δήμου μας, που επικαλείται μάλιστα και την σύμφωνη γνώμη της «πλειοψηφίας των παρατάξεων».
Δεν μας προσδιορίζει όμως το ακριβές ποσό με το οποίο θα ενισχύσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Η απόφαση αυτή φαντάζει ως έμπλεη  κοινωνικής ευαισθησίας και ορθολογικής διαχείρισης του «κοινού ταμείου» σε ημέρες οικονομικής ύφεσης.
Ωστόσο θα θέλαμε να επισημάνουμε πως:
Οι λαϊκές εκδηλώσεις των Κούλουμων όπως και πολλές άλλες που έχουν τις ρίζες τους σε βάθος χρόνων και αποτελούν μέρος της παραδοσιακής μας κληρονομιάς, συμβάλλουν στην ενίσχυση των αλληλέγγυων συμπεριφορών μεταξύ των Ελλήνων.
Διακρίνουμε μια «αδυναμία» για να μην ισχυρισθούμε «αδιαφορία» του Δήμου να πρωτοστατήσει σε μια οργανωτική προσπάθεια  για τα Κούλουμα, στην οποία τον ουσιαστικό λόγο θα είχαν οι εθελοντές των  συλλόγων μας  και οι τοπικές  επιχειρήσεις με τις αντίστοιχες χορηγίες τους.
Αν η διοίκηση του Δήμου αισθάνεται κουρασμένη να οργανώσει οτιδήποτε λαϊκό εμπνέοντας και συμπαρασύροντας τους εκατοντάδες των συμπολιτών μας που θέλουν και μπορούν να συνεισφέρουν  με ανιδιοτέλεια στα κοινά ,λυπούμαστε. Πρέπει  όμως  οι χιλιάδες των δημοτών μας που στερούνται του κλίματος μιας εορταστικής ανάπαυλας να προβληματιστούν ανάλογα  για τις «ράθυμες» αυτές επιλογές.
Τέλος θέλουμε να επισημάνουμε στους κυρίους αυτούς πως αν είχαν περιορίσει στο ελάχιστο πολλές από τις σπατάλες τους δεν θα βρισκόμασταν σήμερα στο δίλλημα, κάνουμε δεν κάνουμε Κούλουμα για να περισώσουμε και καλά 25.000 ευρώ.
Σας θυμίζουμε την τελευταία απόφαση της πλειοψηφίας, για δαπάνη  ύψους 24000 ευρώ,  στον επικοινωνιολόγο του κ. Ζούτσου.

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...