Μερτύρης: Aνεπίτρεπτες πολιτικές παλινδρομήσεις του Δημάρχου, στο σημαντικό Εθνικό θέμα που αφορά στην ονοματοδοσία των Σκοπίων - Δείτε την πρόταση- ψήφισμα που θα καταθέταμε ως Αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μερτύρης: Aνεπίτρεπτες πολιτικές παλινδρομήσεις του Δημάρχου, στο σημαντικό Εθνικό θέμα που αφορά στην ονοματοδοσία των Σκοπίων - Δείτε την πρόταση- ψήφισμα που θα καταθέταμε ως Αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Written By Παλλήνη Press on Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 | 11:00 π.μ.




Με αφορμή τις ανεπίτρεπτες πολιτικές παλινδρομήσεις του Δημάρχου, στο σημαντικό Εθνικό θέμα που αφορά στην ονοματοδοσία των Σκοπίων, δημοσιοποιούμε την πρόταση- ψήφισμα που θα καταθέταμε ως Αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30/1/18.

Ως γνωστό στο συγκεκριμένο Συμβούλιο ο κ. Ζούτσος παρασύροντας τους  δημοτικούς συμβούλους που «ελέγχει» καταψήφισε την εισήγηση μας για να συζητήσουμε επί του θέματος, με «φτηνές προφάσεις», διαμορφώνοντας μια αδιάφορη προς τα Εθνικά μας θέματα εικόνα για το Δημοτικό Συμβούλιο της Παλλήνης. Προκειμένου όμως να διασκεδάσει τον απρόβλεπτο γι΄ αυτόν αρνητικό αντίκτυπο που δημιουργήθηκε, παραβρέθηκε στο Συλλαλητήριο και μάλιστα δίπλα στον Μητροπολίτη μας.

Κύριε Ζούτσο πιστεύαμε πως έναντι ενός τόσο σοβαρού θέματος το Δημοτικό μας Συμβούλιο θα παραβρισκόταν σύσσωμο  στο Συλλαλητήριο της Αθήνας. 

Ωστόσο οι προσωπικές σας αγκυλώσεις, οι φόβοι σας μήπως διαταράσσατε τις «λευκές» αυτοδιοικητικές σας επιλογές που δεν προσυπόγραψαν στο ψήφισμα της ΚΕΔΕ, και οι οποίες στη συνέχεια εκμηδενίστηκαν,  μετά το κάλεσμα σας από τον Ιεράρχη της περιφέρειας μας ,σας καθιστούν αφερέγγυο στην συνείδηση των ελεύθερα σκεπτόμενων δημοτών μας.

Εμείς ως έχουμε πατριωτικό καθήκον θα επαναφέρουμε την πρόταση μας για έκδοση ψηφίσματος στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως επίσης θα το κοινοποιήσουμε προς ψήφιση και  στους δημότες μας.

Την πρόταση αυτή συνυπογράφει και ο Ανεξάρτητος Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος κ. Δημ. Καρκούλιας.   
Πρόταση ψηφίσματος της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Παλλήνης, για την  ονομασία του Κράτους των Σκοπίων στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, αγωνιά για την εξελισσόμενη διπλωματία και την άσκηση πιέσεων που ο μεσολαβητής κ. Νίμιτς ενεργοποιεί  το τελευταίο διάστημα. Η διαρροή στον ελληνικό λαό, για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης με σύνθετη ονομασία που να εμπεριέχει τον προσδιορισμό Μακεδονία, ή  άλλου παράγωγου,  προβάλλοντάς την ως «δίκαιη λύση» προς όφελος των δύο λαών, μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

Επειδή η λογική εμπεριέχει τις έννοιες του όλου και του μέρους, η Μακεδονία είναι μέρος του όλου, που λέγεται Ελλάδα. Είναι μέρος του όλου σε βάθος αιώνων. Ο Φίλιππος  ήταν Έλλην Μακεδών με την ίδια έννοια   που ο Δημοσθένης ήταν Έλλην Αθηναίος.

Η υιοθέτηση  του προσδιορισμού Μακεδονία εκ μέρους του  Τιτοϊκού κατασκευάσματος ως επαρχίας, δεν νομιμοποιεί σε καμία περίπτωση την εκμετάλλευση της ονομασίας αυτής για τον προσδιορισμό του γειτονικού κράτους, ούτε ιστορικά μα ούτε ως έννοια προσδιορισμού του όλου, αφού το γειτονικό κρατίδιο αποτελείται από τη μίξη  διαφορετικών εθνοτήτων.  (Νότιων Σλάβων, Σέρβων, Βουλγάρων Τούρκων, Ρομά), που καμία σχέση δεν έχουν ούτε με την ελληνική προέλευση ούτε την ελληνική γλώσσα όπως οι πηγές καταμαρτυρούν για την γλώσσα και την Παιδεία που οι Μακεδόνες καλλιέργησαν από τον 4ο π.Χ αιώνα. 

Διατρανώνουμε την αγωνία μας προς την ελληνική Κυβέρνηση  και της ζητάμε, να μην αποδεχθεί κανέναν συμβιβασμό στην ονοματοδοσία, που να εμπεριέχει τον προσδιορισμό Μακεδονία, ή παράγωγό του για τα Σκόπια, και να εμμείνει  με  βάση την  Εθνική θέση του 92.

Δεν εφησυχάζουμε με ανταποδώσεις δήθεν αποδοχής αιτημάτων άρσης του αλυτρωτισμού από το Σύνταγμα των Σκοπίων, ή παραπλανητικών αφαιρέσεων πινακίδων ή αγαλμάτων.

Δεν έχει κανείς από εμάς  το δικαίωμα να διαχειριστεί τα Ιστορικά μας δίκαια εις βάρος των Εθνικών μας συμφερόντων, κατά την θέληση ξένων συμφερόντων, στα πλαίσια πρόσκαιρων  και αλλότριων γεωπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Η Ιστορική μας συνέχεια είναι αδιαμφισβήτητη και η πρόγονοι μας φρόντισαν με αγώνες και αίμα να την αποκαταστήσουν στον ευρύτερο χώρο των βαλκανίων. Εμείς με την σειρά μας και με όποιο τίμημα, έχουμε  μια και μόνη υποχρέωση. Να την διαφυλάττουμε.

Η αποδοχή ενδεχόμενης ονομασίας των Σκοπίων στην οποία να εμπεριέχεται η λέξη Μακεδονία η παράγωγο της, σηματοδοτεί από μόνη της ένα εν δυνάμει status αλυτρωτικών διαθέσεων, αφού το όλον ως κράτος  θα διεκδικεί το μέρος  της Ελληνικής επικράτειας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...