Μερτύρης: Παιχνίδι εργολάβων υπό την ανοχή της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας ; (Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 28/11/2017) Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μερτύρης: Παιχνίδι εργολάβων υπό την ανοχή της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας ; (Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 28/11/2017)

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 | 9:14 μ.μ.



Ενημερωτικό Δελτίο
Είναι παγιωμένη πια η συμπεριφορά του Δημάρχου  να δημιουργεί με την αδιάλλακτη στάση του, για όλα  τα ζητήματα από τα πλέον σοβαρά έως και τα πιο απλά, πόλωση. Ο Δημοκρατικός διάλογος, που είναι η πεμπτουσία  της λειτουργίας ενός Δημοτικού Συμβουλίου, φαίνεται πως για αυτόν αποτελεί ανάμνηση ή ίσως να μη αφορά την ψυχοσύνθεση του.
Πώς να εξηγηθεί διαφορετικά η στάση του, όταν από πλευράς Αντιπολίτευσης του επισημάνθηκαν «μεθοδεύσεις» από τις διοικητικές του υπηρεσίες που αφορούν μειοδοτικό διαγωνισμό για έργο και η απάντηση του είναι «Να πάτε στον Εισαγγελέα»; Αντί να δώσει την πρέπουσα προσοχή όπως θα έπρεπε, στα καταγγελλόμενα από τον κ. Μερτύρη και να διαβεβαιώσει πως από κοινού θα το ψάξουν, προκειμένου να περιφρουρήσουν τον Δήμο μας από σοβαρές σπατάλες και παράνομες διαπλοκές, επέπληξε ακόμη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, υπενθυμίζοντας του, πως στα προ ημερησίας θέματα δεν γίνεται συζήτηση και ότι έδωσε την απάντηση του.
Τι επικαλύπτει με την συγκεκριμένη στάση;
[Η καταγγελία  από τον κ. Μερτύρη στα προ ημερησίας θέματα, αφορά «παιχνίδι εργολάβων» υπό την ανοχή της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας, για την κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού στο Ο.Τ. 770 του Γέρακα, που ζημιώνει  τον Δήμο από 60.000 έως 90.000 ευρώ].
Στο πολυσυζητημένο θέμα για την στέγαση  Σ.Μ.Α. η Παράταξη μας συμφωνεί με την αναγκαιότητα δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης των απορριμμάτων,  ωστόσο επισήμανε πως το συμφέρον του Δήμου εξασφαλίζεται με την αγορά χώρου.  Μια  επιλογή  αγοράς οικοπέδου, θα απέβαινε μεσοπρόθεσμα περισσότερο συμφέρουσα,  από την ενοικίαση  αντίστοιχου. Θα πρέπει να συνυπολογισθεί  πως οι διάφορες κατασκευές  στις οποίες ο Δήμος  μας θα προβεί στον νοικιασμένο χώρο, θα έχουν ημερομηνία λήξης ή θα μας καταστήσουν «όμηρους» έναντι του ιδιώτη.
Τα  Συμβούλιο απασχόλησε και το ζήτημα της διακόσμησης και των εκδηλώσεων στην πόλη μας, κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 
Αλλοίμονο ποιος δεν θα ήθελε μια εορταστική ατμόσφαιρα;
  •          Ωστόσο θέλουμε να επισημάνουμε ορισμένες αδικαιολόγητες επιλογές για τις οποίες έχουμε αντιρρήσεις, είτε  στο οικονομικό πεδίο είτε σε αυτό καθ’ εαυτό το «πνεύμα», που στην  περίοδο αυτή πρέπει να προωθείται με βάση τις Ελληνοκεντρικές παραδόσεις μας.  
α: Σοβαρότατη ανισοκατανομή δραστηριοτήτων ως  προς τις δημοτικές ενότητες, πράγμα που αντικατοπτρίζεται από  την εισήγηση της πλειοψηφίας σε πραγματικούς αριθμούς.
Δημ. Ενότητα Ανθούσας: 868 ευρώ.
Δημ. Ενότητα Παλλήνης: 14.788 ευρώ.
Δημ. Ενότητα Γέρακα: 31.529 ευρώ.
β:Οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες επικεντρώνονται  στην πλατεία Μακεδονίας του Γέρακα ως η Κεντρική Πλατεία του Δήμου.  
Ακούστηκαν επί του συγκεκριμένου, οι φτηνές δικαιολογίες του Δήμαρχου ως προς τα τετραγωνικά μέτρα που δεν υπάρχουν σε άλλους χώρους και ο παραλληλισμός της πλατείας Μακεδονίας με την πλατεία Συντάγματος.
γ: Διαφωνούμε με την δυτικότροπη «πλαστικοποίηση» της ψυχαγωγίας των παιδιών μας και ιδιαίτερα όταν καλούμαστε- αν είναι δυνατόν- να πληρώσουμε για την φύλαξη των  νοικιαζόμενων παιχνιδιών το ποσό των 7.850 ευρώ για την περίοδο 22-12-17 έως στις 2-1-18. Αξίζει να σημειωθεί πως για το ίδιο διάστημα θα πληρώσουμε για χημικές τουαλέτες άλλες 3000 ευρώ.
Η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το δημόσιο χρήμα είναι περισσότερο από εμφανής.
δ: Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε την παντελή έλλειψη οποιασδήποτε σκέψης δρώμενων και παρεμβάσεων στο επίπεδο της γειτονιάς.
Έλλειψη δημιουργικής φαντασίας ή όλα στον εύκολο δρόμο  της  εμπορευματοποίησης;
Στα υπόλοιπα  θέματα της ημερήσιας διάταξης, είπαμε όχι στην έγκριση του προϋπολογισμού του «Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Μέριμνας».
Ένας προϋπολογισμός στον οποίο δεν έχουν καταχωρηθεί οι οφειλέτες από το προηγούμενο έτος.
Το αίτημα του Δήμου για χρηματοδότηση μας, από το πράσινο ταμείο προκειμένου να δημιουργήσουμε μία παιδική Χαρά για ΑΜΕΑ και ενός περιβαλλοντικού μονοπατιού που θα ενώνει την Ανθούσα με υπόλοιπους χώρους του Πεντελικού όγκου, μας βρήκε απόλυτα σύμφωνους.
Δημοτική Παράταξη.
Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη-Πόλεις για να ζεις.
Γραφείο Τύπου.

_______________________________________________
 ALTANIS
_______________________________________________

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...