Η στοιχειωμένη βίλα Λεβίδη στην Παλλήνη και τα ίχνη τελετών... Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Η στοιχειωμένη βίλα Λεβίδη στην Παλλήνη και τα ίχνη τελετών...

Written By Παλλήνη Press on Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 | 10:22 μ.μ.

 


Ο λόφος Λεβίδη ή καλύτερα ο καταπράσινος, πευκόφυτος λόφος που βρίσκεται στο κέντρο της Παλλήνης εν αρχή ήταν δημόσιου χαρακτήρα. Περί τη δεκαετία του '30 χτίζεται εκεί η βίλα Λεβίδη.

 Εγκαθίσταται εκεί το 1935 ο Δημήτριος Λεβίδης ο οποίος ήταν αυλάρχης των ανακτόρων του τότε βασιλέως,απόστρατος αντισυνταγματάρχης και είχε διετελέσει για κάποιο χρονικό διάστημα πρόεδρος της Ελληνικής βουλής.



Το 1948 με προσωπική επιλογή του ανωτέρω εγκαθίσταται στο λόφο και ο υπενωμοτάρχης της τότε Χωροφυλακής Θεόδωρος Κάργας ώς υπεύθυνος ασφαλείας του επονομαζόμενου και Πύργου Λεβίδη (λόγο του πύργου που προυπήρχε στο λόφο και συνδέεται μέσω καμάρας με τη βίλα).

Δείτε την συνέχεια ΕΔΩ


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...