Διακοπές στην Κατασκήνωση Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Διακοπές στην Κατασκήνωση

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 | 10:41 μ.μ.

 

..Της Τζένης Κορτζή--  
Η ζωή στην κατασκήνωση είναι μια καινούργια και μοναδική εμπειρία, που ο μικρός νέος κατασκηνωτής καλείται να βιώσει μόνος του, χωρίς τους γονείς του. Είναι αναγκαίο, λοιπόν, οι γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά τους να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση, έτσι ώστε αυτά να μπορέσουν να περάσουν ένα αξέχαστο δημιουργικό καλοκαίρι. Ένα καλοκαίρι διαφορετικό από τα άλλα, όπου θα γνωρίσουν νέους φίλους και θα διασκεδάσουν μέσα από νέες, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.  
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι γονείς είναι να πραγματοποιήσουν μια μικρή έρευνα για τις κατασκηνώσεις που υπάρχουν, τι προσφέρουν, που βρίσκονται, κ.λ.π. Αφού καταλήξουν στην απόφασή τους, είναι αναγκαίο να επισκεφτούν την κατασκήνωση την οποία έχουν επιλέξει για τα παιδιά τους πριν την έναρξη των κατασκηνωτικών περιόδων, ώστε να δουν τους χώρους και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που είναι εκεί υπεύθυνοι για την διαμονή των παιδιών και τις δραστηριότητες. Έτσι, θα λυθούν οι όποιες απορίες και τα παιδιά θα έχουν ήδη μια εικόνα του χώρου.  
Οι γονείς πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αποχωρίζονται τα παιδιά τους για λίγο και είναι σημαντικό να εμπιστευτούν τους ανθρώπους της κατασκήνωσης.  
Λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση του παιδιού για την κατασκήνωση, ετοιμάστε μαζί τα πράγματά του και μιλήστε του για τους νέους φίλους, τα παιχνίδια, τις δραστηριότητες που θα δοκιμάσει.      
Τέλος, αποφύγετε να επικοινωνήστε μαζί του τις πρώτες δύο ημέρες, ώστε να προσαρμοστεί πιο εύκολα, χωρίς να σκέφτεται ότι εσείς στενοχωριέστε. Δώστε του την ευκαιρία να επικοινωνήσει εκείνο μαζί σας για να σας πει πως περνάει.  
Το καλοκαίρι στην κατασκήνωση είναι σίγουρα μια διαφορετική επιλογή. Μια επιλογή που, όμως, βοηθά το παιδί να γίνει ανεξάρτητο και σαφώς προσφέρει εμπειρίες και αναμνήσεις που θα το συντροφεύουν σε όλη του την ζωή!!!    

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...