ΠΑΛΛΗΝΗ TRAVEL: ΠΑΣΧΑ 2017 ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΦΛΩΡΙΝΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ - ΝΥΜΦΑΙΟ Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΠΑΛΛΗΝΗ TRAVEL: ΠΑΣΧΑ 2017 ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΦΛΩΡΙΝΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ - ΝΥΜΦΑΙΟ

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 | 7:45 μ.μ.


1η: μέρα - Μ.Παρασκευή: Παλλήνη - Φλώρινα

Συγκέντρωση στο γραφείο και αναχώρηση 7.00 π.μ. Μετά τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στο boutique ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον ανάμεσα σε πυκνά δάση από βελανιδιές, φλαμουριές, καστανιές και αγριοκορομηλιές. Ξεκούραση, μπουφέ δείπνο και παρακολούθηση της Ακολουθίας του Επιταφίου. Διανυκτέρευση.



2η μέρα - Μ.Σάββατο: Καστοριά

Μετά το πρωινό, αναχώρηση 9.00π.μ. για να γνωρίσουμε την πόλη της Καστοριάς. Ξεκινάμε με επίσκεψη στο νέο καμάρι της πόλης, το Ενυδρείο, το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων (έξοδα ατομικά). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο Καστοριάς ή «Σπηλιά του Δράκου», που λέγεται ότι πριν από πολλούς αιώνες  ήταν χρυσορυχείο και το φύλαγε ένας δράκος που ανέπνεε και έβγαζε από το στόμα του φλόγες.  Στο εσωτερικό του υπάρχουν μεγάλα χερσαία και λιμναία τμήματα με εντυπωσιακό σταλακτικό διάκοσμο με  επτά υπόγειες λίμνες, δέκα αίθουσες και πέντε διαδρόμους – σήραγγες (έξοδα ατομικά). Σειρά έχει ένας Βυζαντινός θησαυρός, η Ι.Μ. της Παναγίας της Μαυριώτισσας, χτισμένη το 1082. Χρόνος ελεύθερος στο γραφικό Ντολτσό, με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής. Για τους λάτρεις του είδους, σε απόσταση αναπνοής, είναι το μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, το Λαογραφικό μουσείο καθώς και το Βυζαντινό μουσείο της πόλης. Το απόγευμα προτείνουμε προαιρετική Κρουαζιέρα στην περίφημη Λίμνη Ορεστιάδα. Σύντομη επίσκεψη στον Λιμναίο Οικισμό καθώς και στο Μαυροχώρι, στο μουσείο  Κέρινων Ομοιωμάτων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για  ξεκούραση. Το βράδυ παρακολούθηση της Λειτουργίας της Αναστάσεως. Ακολουθεί Εορταστικό Αναστάσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση. 



3η μέρα Κυριακή του Πάσχα: Πρέσπες - Φλώρινα

Πλούσιος πρωινός μπουφές και αναχώρηση για τα φυσικά σύνορα της χώρας, την Μικρή και τη Μεγάλη Πρέσπα με τη μοναδική και σπάνια πανίδα και χλωρίδα. Θα επισκεφθούμε τον οικισμό Ψαράδες καθώς και το νησάκι του Αγ.Αχιλλείου. Το μεσημέρι πασχαλινό εορταστικό γεύμα και διασκέδαση στο ξενοδοχείο μας με μουσική και χορούς. Το απόγευμα επίσκεψη στην πόλη της Φλώρινας.  Χρόνος ελεύθερος να απολαύσουμε τον καφέ μας και την βόλτα μας δίπλα στο ποταμό Σακουλέβα.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.



4η μέρα Δευτέρα: Νυμφαίο - Αρκτούρος

Μετά το πρωινό και αφού πάρουμε τα πράγματά μας, αναχώρηση για το διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου, ίσως το πιο όμορφο χωρίο της Ελλάδος (καιρού επιτρέποντος)* . Θα επισκεφθούμε το Κέντρο Ενημέρωσης για την προστασία της αρκούδας καθώς και το παρατηρητήριο της Καφέ Αρκούδας. Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεσες στάσεις και τις καλύτερες αναμνήσεις.

·         Αν δεν μας επιτραπεί (λόγω καιρού) η πρόσβαση στο Νυμφαίο, θα επισκεφτούμε την Λίμνη Ζάζαρη, που βρίσκεται στα νότια του νομού Φλώρινας, στους πρόποδες του όρους Βέρνο.



Τιμή συμμετοχής:  220 €

Στην τιμή περιλαμβάνεται η μετάβαση και οι εκδρομές με το πούλμαν, η διαμονή για τρεις νύκτες σε δίκλινο δωμάτιο στο VELTSI HOTEL 4*  με όρους ημιδιατροφής (πρωινό και δείπνο, εκτός από την ημέρα του Πάσχα που θα είναι το εορταστικό γεύμα),  ΦΠΑ.

Επιβάρυνση μονόκλινου 55€.





Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, ότι αναφέρεται ως προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

 Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί για την καλύτερη εκτέλεσή του.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...