Μερτύρης: Ο κος Ζούτσος έχει παρασυρθεί τελείως από την αλαζονεία της εξουσίας και είναι ανίκανος να διοικήσει με αξιοκρατία και διαφάνεια τον δήμο μας!!! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μερτύρης: Ο κος Ζούτσος έχει παρασυρθεί τελείως από την αλαζονεία της εξουσίας και είναι ανίκανος να διοικήσει με αξιοκρατία και διαφάνεια τον δήμο μας!!!

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 | 3:41 μ.μ.




"Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη, Πόλεις για να Ζεις"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου του 2017 στο Δημοτικό Κατάστημα της Παλλήνης, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία συζητήθηκαν σωρεία σοβαρών θεμάτων που αφορούν τον Δήμο.
Η συνεδρίαση του ΔΣ ξεκίνησε με τον δήμαρχο να παρουσιάζει με καμάρι το νέο έργο που εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής με τίτλο « Αποκατάσταση Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δημοτικής Ενότητας Γέρακα, Δήμου Παλλήνης» και προς στιγμή πήγε να μπερδέψει και εμάς τους ίδιους. Δεν αργήσαμε βέβαια να καταλάβουμε ότι ο δήμαρχος μιλούσε με περίσσιο θράσος και παρουσίαζε σαν νέο έργο την αποκατάσταση του δημαρχείου του Γέρακα που πήρε φωτιά πέρυσι τα Χριστούγεννα. Να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου του 2015, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά  στο δημαρχείο του Γέρακα, από την οποία προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το κτίριο που είχε κοστίσει εκατομμύρια ευρώ στους δημότες, ΔΕΝ ήταν ασφαλισμένο για πυρκαγιά. Η ασφάλεια πυρός είχε λήξει το 2013, ο δήμαρχος δεν προχώρησε στην ανανέωση του συμβολαίου και ούτε βέβαια μας έχει γνωστοποιήσει και τους λόγους που προέβη σε μια τέτοια κίνηση.
Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κος Παναγιώτης Μερτύρης, έκανε λόγο για διαρκής υποτίμηση της νοημοσύνης του δημοτικού συμβουλίου και κυρίως των δημοτών και τόνισε στον δήμαρχο να ξεκαθαρίσει ότι το ποσό των 990.000 που εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, είναι το ποσό που κοστολογήθηκε η ανευθυνότητά του.
Επόμενο θέμα της συνεδρίασης ήταν η γνωστή σε όλους μας υπόθεσηREDS, που αφορά την προγραμματισμένη κατασκευή στον Δήμο μας,και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κάντζας,ενός από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Ελλάδας. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί έως τώρα η υπόθεση, το αποτέλεσμα που επετεύχθη είναι το χείριστο δυνατόγια τον δήμο μας, καθώς οι τραγικοί χειρισμοί του δημάρχου μας κόστισαν το υπέρογκο ποσό των 4.670.000 ευρώ. Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις τότε του δημάρχου ότι όλα κινούνται προς την θετική κατεύθυνση, η απόφαση του δικαστηρίου τον διέψευσε κατηγορηματικά, καθώςη εταιρεία REDS αναδείχθηκε νικητής τηςδικαστικής διαμάχης έναντι τουΔήμου Παλλήνης, με αποτέλεσμα να γίνει αποδεκτή η αίτηση είσπραξης αποζημίωσης ύψους 4,67 εκατ. ευρώ από τον Δήμο Παλλήνης. Και αυτή τη φορά όμως, ως είθισται, κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη για αυτήν την τραγική κατάληξη,με αποτέλεσμα οι δημότες της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης να πληρώσουν, εκτός των άλλων, και για αυτή την ανευθυνότητατης Δημοτικής αρχής.
Η συνέχεια αυτών των απαράδεκτων χειρισμών δόθηκε αυτή την Τρίτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αφορμή στάθηκε η επιστολή που έστειλε η εταιρία προκειμένου να δημιουργηθεί ένα καλό επίπεδο συνεργασίας και συνεννόησης με τον Δήμο Παλλήνης, την πολιτική ηγεσία, τα όργανα και την κοινωνία του δήμου, που όπως αναφέρουν θα αποσκοπεί στην εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων και στην μεγιστοποίηση του οφέλους για όλες τις πλευρές, με τήρηση της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα. Ποιος ήταν ο χειρισμός του δημάρχου μας;;; Λίγο πριν κοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ, έβγαλε μια κόλλα χαρτί και έγραψε ότι εμπνεύστηκε εκείνη την ώρα ως αντισταθμιστικά έργα για τον Δήμο μας, διαβάζοντας τα την επόμενη μέρα στο δημοτικό συμβούλιο.
Χωρίς ολοκληρωμένες προτάσεις, χωρίς ουσιαστικό σχέδιο διεκδικήσεων, χωρίς να ζητήσει την παραμικρή συμβολή των υπόλοιπων μελών του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς κανένα ίχνος σοβαρότητας έγραψε σ’ ένα χαρτί τα αντισταθμιστικά οφέλη προφανώς του εαυτού του και ήρθε χωρίς καμία ντροπή να τα παρουσιάσει στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν τήρησε ούτε καν την νομιμότητα της διαδικασίας καθώς έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο με τίτλο « Ενημέρωση και συζήτηση επί αιτήματος της «ΚΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ» και ο ίδιος προσπάθησε να πάρει απόφαση κάτι που είναι παράνομο.
Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κος Παναγιώτης Μερτύρης, άσκησε σφοδρή κριτική στον δήμαρχο για την στάση του, εκφράζοντας την απορία πως είναι δυνατόν να μην έχει αντιληφθεί το μέγεθος της επένδυσης που θα πραγματοποιηθεί και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή στον Δήμο μας. Κατηγόρησε ευθέως τον δήμαρχο ότι έχει παρασυρθεί τελείως από την αλαζονεία της εξουσίας και η στάση του δηλώνει απροκάλυπτα την μεγάλη αδυναμία του να διοικήσει με αξιοκρατία και διαφάνεια τον δήμο μας.
Τον κάλεσε να επιδείξει σοβαρότητα και να διαχειριστεί την κατάσταση με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα των δημοτών, τονίζοντάς του την αναγκαιότητα να εξευρεθούν οι απαραίτητες λύσεις ώστε αυτή η επένδυση να φέρει το μέγιστο όφελος για τους κατοίκους της Παλλήνης, του Γέρακα και της Ανθούσας.
Στη συνέχεια αφού ο κος Μερτύρης είχε « ξεγυμνώσει» τα επιχειρήματα του κου Ζούτσου, ο δεύτερος άρων άρων πήρε πίσω το θέμα και δεσμεύτηκε να το επαναφέρει την επόμενη εβδομάδα στο δημοτικό συμβούλιο..
Έπεται και συνέχεια λοιπόν…

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...