Τα βάρη που καθημερινά σηκώνουμε είναι πιο ελαφριά, όταν κάποιος τα σηκώνει με χαμόγελο!!! (Γράφει η Βασιλική Κιούρκου) Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Τα βάρη που καθημερινά σηκώνουμε είναι πιο ελαφριά, όταν κάποιος τα σηκώνει με χαμόγελο!!! (Γράφει η Βασιλική Κιούρκου)

Written By Παλλήνη Press on Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 | 9:18 μ.μ.


Να χαμογελάς, σου πάει…

 

Πόσες φορές δεν είδες το φίλο σου, την κολλητή σου, την αδερφή σου να χαμογελάει και είπες “Να! Εδώ είμαστε!”. Πιο πολύ όμως, πόσες φορές έσκασες αυτό το χαμόγελο που τα άλλαξε όλα; Που ηρέμησε μια κατάσταση; Που σου πήρε έστω και για λίγο τη θλίψη; Που σε έκανε να νιώσεις πως, ίσως, και να μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο;

Σε ένα μικρό ή μεγάλο χαμόγελο μπορεί να κρύβονται όλα αυτά που θες να πεις ή ακόμα και να φωνάξεις. Οι περισσότεροι όταν βλέπουμε κάποιον να χαμογελάει θεωρούμε πως είναι χαρούμενος. Όμως ποτέ ένα χαμόγελο δεν είναι μόνο του. Μια ματιά, ένα βλέμμα, η στάση σώματος μπορούν να δείξουν πολύ περισσότερα. Γιατί όλες εκείνες τις φορές που άκουσες αυτό το τραγούδι που σου θυμίζει τόσα, που σκέφτηκες εκείνον που δεν είναι πια μαζί σου, που λησμόνησες την αθωότητα των παιδικών σου χρόνων, χαμογέλασες. Άσχετα με το αν το χαμόγελο συνοδευόταν με ένα δάκρυ, η δύναμη σου φάνηκε σε εκείνο το ξεχωριστό σχήμα των χειλιών σου.

 

Δύναμη, μια απλή λέξη μα τόσο δύσκολη. Δεν την έχουν όλοι. Δύναμη ψυχής, δύναμη που σε έκανε να σηκωθείς όλες αυτές τις φορές που έπεσες. Δύναμη που σε έκανε να ξεπεράσεις τα όρια σου και να σταθείς στα πόδια σου όταν έπρεπε. Δύναμη που μοιράστηκες  με εκείνους που το είχαν ανάγκη. Δύναμη να κοιτάξεις στα μάτια τους μεγαλύτερους φόβους σου και στο τέλος να τους νικήσεις. Από που πηγάζει όμως αυτή η μαγική λέξη που έδωσε λύσεις σε όλες αυτές τις δύσκολες καταστάσεις; Μάλλον από τη θέληση σου για ζωή και τον τρόπο που βλέπεις το ποτήρι.

Εάν λοιπόν το βλέπεις και εσύ μισογεμάτο, αν είσαι και εσύ νικητής απο μια οποιαδήποτε μάχη, μην ξεχνάς να χαμογελάς. Είναι ελιξήριο. Είναι εκείνο το μαγικό κουτάκι που ανοίγει και μέσα του έχει όλα εκείνα τα εργαλεία που χρειάζεσαι. Δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ, είναι μέσα σου αλλά για να το ανακαλύψεις πρέπει να είσαι έτοιμος να πατήσεις εκείνο το κουμπάκι που λέει “smile”. Τα βάρη που καθημερινά σηκώνουμε είναι πιο ελαφριά, όταν κάποιος τα σηκώνει με χαμόγελο.

“Χαμογέλα και ας η καρδιά σου πονά. Χαμογέλα, και ας είναι το χαμόγελο σου πικρό.” Charlie Chaplin


 

Βασιλική Κιούρκου

http://www.womendailyn.com/να-χαμογελάς-σου-πάει/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...