Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση φύτευσης δέντρων και βοτάνων στο 1ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης!!! [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ] Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση φύτευσης δέντρων και βοτάνων στο 1ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης!!! [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 | 10:55 μ.μ.



Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης


1ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης
το δικό μας
eco school



Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την οικολογική συνείδηση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στο προαύλιο του 1ου νηπιαγωγείου Παλλήνης μια όμορφη γιορτή θεματικής φύτευσης δέντρων και βοτάνων. Στην παρέα του σχολείου παρευρέθηκε ο γεωπόνος Ηλίας Παπαδημητρίου, ο οποίος μίλησε στους μικρούς και μεγάλους εθελοντές για τα βότανα, τους τρόπους φύτευσης και τη θεραπευτική τους δράση. Η δεντροφύτευση αποτελεί τετραετή παράδοση για το 1ο νηπιαγωγείο Παλλήνης ενώ είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετέχει στο Πρόγραμμα eco school, με βασικούς άξονες την ενέργεια, το νερό και τα απορρίμματα, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης. Στόχος του Προγράμματος είναι μέσα από τη μελέτη των τριών θεμάτων, να αποκτήσουν οι αυριανοί πολίτες αλλά και ενήλικες, μια στάση περισσότερο υπεύθυνη και ενεργητική απέναντι στο περιβάλλον. Το νηπιαγωγείο επιδιώκοντας να είναι ένα ανοιχτό σχολείο πυρήνας χαράς, δημιουργίας, κοινωνικής ευθύνης και αειοφορίας αναπτύσσει κάθε χρόνο το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «ο κήπος μας μια υπαίθρια τάξη», στο πλαίσιο του οποίου εντάσσονται δράσεις όπως διαχείριση απορριμμάτων και κομποστοποίηση – βότανα και αρωματικά φυτά – από το σπόρο στα φυτά – δέντρα και καρποί κ.α.
Στην άλλη γωνιά του νηπιαγωγείου η ζωγράφος της παρέας Άντζελα Δαλαμάρα και ο κατασκευαστής Νόνταρ Τσιμακουρίτζε δημιούργησαν – πάντα με την βοήθεια των παιδιών – ένα επιδαπέδιο παιχνίδι και τη νέα υπαίθρια βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο.

Η χαρά των παιδιών για την επαφή τους με το χώμα και τα φυτά και η διάθεση των γονέων και των εκπαιδευτικών να μεταφέρουν γνώσεις, μετέτρεψαν και φέτος τη δεντροφύτευση σε μια πολύωρη γιορτή!



κλικ πάνω στις φωτογραφίες 
για μεγέθυνση




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...