Αποχέτευση στο Δήμο Παλλήνης όνειρο ή εφιάλτης ; (video-reportaz) Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Αποχέτευση στο Δήμο Παλλήνης όνειρο ή εφιάλτης ; (video-reportaz)

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 | 1:46 π.μ.



Άλλη μια σελίδα από το παραμύθι με το τίτλο «Αποχέτευση στο Δήμο Παλλήνης» γύρισε εχθές 4/7/2016 στην εκδήλωση  ενημέρωσης και διαλόγου που οργάνωσε στην Παλλήνη η δημοτική παράταξη «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για ένα άλλο Δήμο» που  πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ.
Ομιλητές ήταν ο  Κώστας Βουγιουκλάκης Γενικός διευθυντής ανάπτυξης και παραγωγής έργων της ΕΥΔΑΠ  και ο Θόδωρος Γκοτσόπουλος  μέλος του κυβερνητικού οργάνου προώθησης  μεγάλων έργων. Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν και οι δυο εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Αναστάσιος Μπουντουβάς και η Μαρία Κόπτη  Μιλια.
Όπως θα δείτε και θα ακούσετε στα δυο video που δημοσιοποιήσαμε.
Β)https://www.youtube.com/watch?v=4zJ0wFM-HtQ&feature=youtu.be  και οι δυο ομιλητές  σχεδόν εγγυήθηκαν στους περίπου 100 παραβρισκόμενους δημότες,  ότι παρά τις δυο νέες  παραμέτρους  που μπαίνουν με τον καινούριο σχεδιασμό, το έργο θα υλοποιηθεί άμεσα.  Εδώ ας σημειώσουμε ότι χρειάζεται η  αλλαγή της περιβαλλοντολογικής  μελέτης  (επί το βελτίω)  αλλά και νέα εξοικονόμηση πόρων από άλλο πρόγραμμα,  μιας που τα 74 εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ που αφορούσαν τον  προηγούμενο σχεδιασμό και δεν υπάρχουν πια.
Όλα τα παραπάνω άνοιξαν το διάλογο και προκάλεσαν αρκετές ερωτήσεις που στην  πλειοψηφία τους αποτύπωναν  τη μεγάλη δυσπιστία των Δημοτών σε ότι αφορά την τελική υλοποίηση του έργου, ενός έργου που από το 1990 έως και σήμερα 2016 έχει φτάσει  τουλάχιστον τρεις φορές στο ίδιο στάδιο και μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, δυο δημότες που έτυχε να είναι και μέλη της Τ.Ο. του Ε.ΠΑ.Μ. Παλλήνης έκαναν δυο ερωτήσεις που προκάλεσαν την αμηχανία  ομιλητών και οργανωτών.

Η πρώτη ερώτηση :
H επικείμενη πώληση της ΕΔΑΠ σε ιδιώτες  α) θα επηρεάσει την πορεία του  έργου β) Πόσο αυτό το ενδεχόμενο θα επιβαρύνει περεταίρω τα οικονομικά των δημοτών  ;

Οι απαντήσεις ήταν μάλλον αναμενόμενες από τους ομιλητές. Έτσι  ο μεν εκπρόσωπος της ΕΔΑΠ  διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και  καμία επιβάρυνση , ο δε εκπρόσωπος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού στην αρχή συντάχθηκε πλήρως με την άποψη της ΕΥΔΑΠ, σε δεύτερο χρόνο αναρωτήθηκε για το ποια ήταν άραγε η αφορμή μιας τέτοιας ερώτησής,  προσπαθώντας κατά τη συνήθη τακτική όλων των κυβερνητικών στελεχών,  να διαψεύσει την ύπαρξη του ψηφισμένου πολυνομοσχεδίου που στο άρθρο 197 §6  αναφέρει ρητώς « οι μετοχές των δημοσίων επιχειρήσεων που απαριθμούνται στο Παράρτημα Δ΄ (εδώ αναφέρεται η ΕΥΔΑΠ) , το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του παρόντος νόμου, μεταβιβάζονται αυτοδικαίως και χωρίς αντάλλαγμα στο υπέρταμείο (ΕΔΗΣ)».   

Η δεύτερη ερώτηση :
Τι άραγε είναι αυτό που με ενδιαφέρει εμένα σήμερα , από όλα όσα εσείς είπατε; (Πάγος και απορία στο ακροατήριο).  Θα πρέπει να σας πω ότι είμαι και εγώ ένας από τους χιλιάδες δημότες αυτής της πόλης που κινδυνεύω να χάσω την περιούσια μου και το σπίτι μου από τις πολιτικές της κυβέρνησης που εκπροσωπείται και που χρησιμοποίει ως εργαλείο της, τις τράπεζες, τα  φανς και τις Δ.Ο.Υ. .Μήπως τελικά όλα αυτά που μας υπόσχεστε είναι για πάρουν τα σπίτια μας οι Γερμανοί και με αποχέτευση ;

Η παραπάνω ερώτηση είχε δυο απρόβλεπτες αντιδράσεις.Η πρώτη και ευχάριστη ήταν από την πλευρά των παρευρισκομένων, που γέλασαν στο τέλος της ερώτησης  λες και παρακολουθούσαν μια Αριστοφανική κωμωδία, η δεύτερη και δυσάρεστη ήταν  από την πλευρά του επικεφαλής  της  δημοτικής  παράταξης  «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για ένα άλλο Δήμο» και συντονιστή  Αναστάσιο  Μπουντουβά , ο οποίος αρνήθηκε σε χρόνο dt την οποιαδήποτε συζήτηση  επί της ερωτήσεως,  προφασιζόμενος την «αυστηρή τήρηση» της θεματολογίας της εκδήλωσης.   

Για εμάς αγαπητοί αναγνώστες το ποιο εύκολο πράγμα θα ήταν να σχολιάσουμε και να αναλύσουμε πολιτικά μια τέτοια εκδήλωση,  παρουσιάζοντας σας  έτοιμα συμπεράσματα  το ποιοι είναι  κατά τη γνώμη μας  οι πραγματικοί λόγοι  αυτής τους  της  επιλογής, από μια δημοτική παράταξη  που συμπεριλαμβάνει στο σήμα της το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ .
Όμως δε θα το κάνουμε.
Θα σας αφήσουμε ελευθέρους συμπολίτισσες και συμπολίτες να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα,  μιας που η δική μας πολύ δύσκολη προσπάθεια ως ενεργοί πολίτες αυτής της πόλης , είναι η πραγματική σας ενημέρωση,  έξω και πέρα από σκοπιμότητές,  κομματικές αγκυλώσεις , οφειλές ή πολιτικά οφέλη .

Υ.Γ.  Ο σκοπός αυτού του κείμενου- ρεπορτάζ  δεν είναι για να ξυπνήσουν αυτοί που ονειρεύονται , είναι για να ξυπνήσουν όλοι αυτοί που κοιμούνται .   

Επιμέλεια κειμένου και video
Γ.Α – Β.Α.  

 pressingnewsgr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...