Μερτύρης: Τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος συνεχίζουν δυστυχώς να υφίστανται στο δήμο Παλλήνης - Στο έλεος του θεού και τα αδέσποτα του δήμου!!! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μερτύρης: Τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος συνεχίζουν δυστυχώς να υφίστανται στο δήμο Παλλήνης - Στο έλεος του θεού και τα αδέσποτα του δήμου!!!

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 | 9:31 μ.μ.



«Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη – Πόλεις για να ζεις»

Δελτίο τύπου

για το Δημοτικό Συμβούλιο της 05/04/2016



Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 05 Απριλίου του 2016 στο Δημοτικό Κατάστημα της Παλλήνης, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με σωρεία σοβαρών θεμάτων που αφορούν τον Δήμο.

Ένα από τα κυρίαρχα θέματα της συνεδρίασης ήταν το φλέγον θέμα του Σταθμού Μεταφόρτωσης  Απορριμμάτων (ΣΜΑ), το οποίο απασχολεί έντονα τόσο  τους κατοίκους της Ανθούσας όσο και του ευρύτερου Δήμου Παλλήνης. Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κος Παναγιώτης Μερτύρης, στην τοποθέτησή του επικεντρώθηκε στην προχειρότητα με την οποία προσεγγίζεται ένα τόσο σημαντικό θέμα από την Δημοτική Αρχή,  χωρίς να υπάρχει κανένας σχεδιασμός και καμία ουσιαστική ενημέρωση για το αν όλο αυτό θα έχει κάποιο οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος και κυρίως αν θα λειτουργήσει προς όφελος των δημοτών. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, πρόκειται για μια πολύ ανεύθυνη κίνηση και η ηγεσία του Δήμου οφείλει άμεσα ν’ αλλάξει τακτική και να προχωρήσει στη συγκρότηση ενός πιο πειστικού και ολοκληρωμένου σχεδίου.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα με τίτλο «Αποχώρηση του προγράμματος ιατροφαρμακευτικής βοήθειας αδέσποτων ζώων από το συμβεβλημένο νοσοκομείο ζώων Πικερμίου και καταγγελία της σύμβασης που έχει συνάψει ο Δήμος Παλλήνης» καθώς και η κακή οργάνωση εκτέλεσης και διαχείρισης του προγράμματος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Θέμα που έφεραν στο δημοτικό συμβούλιο εθελοντές με 27 υπογραφές με αναλυτικά περιστατικά που επιβεβαιώνουν την πλημμελή λειτουργία και επιμέλεια του προγράμματος αλλά και την προβληματική συνεργασία του συμβεβλημένου νοσοκομείου ζώων. Το θέμα το έχει φέρει επαννηλειμένως στο δημοτικό συμβούλιο ο κ.Μερτύρης και όχι μόνο δεν έχει αντιμετωπιστεί με την απαραίτητη σοβαρότητα από την διοίκηση του Δήμου, αλλά έχει επιδεινωθεί!

Στην συνέχεια της συνεδρίασης ο κος Μερτύρης έφερε προς συζήτηση την απόφαση της δημοτικής αρχής να δαπανήσει το ποσό των 24.600 ευρώ για «Αμοιβή για οργάνωση, συντονισμό, προβολή & ανάπτυξη προγραμμάτων εθελοντισμού & κοινωνικής αλληλεγγύης»…! Οι δημότες  καλούνται να πληρώσουν με αυτό το ποσό εταιρίες για να προβάλλουν το κοινωνικό έργο του Δήμου, ενώ εφόσον υπάρχουν αυτοί οι διαθέσιμοι πόροι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ουσιαστική ενίσχυση του κοινωνικού έργου του Δήμου και να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2016 για το Κοινωνικό Παντοπωλείο! Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι αυτό που ενδιαφέρει την διοίκηση του Δήμου είναι τα έργα βιτρίνας και όχι να ασκήσει ουσιαστική κοινωνική πολιτική και να ενισχύσει στην πράξη τους δημότες, σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα μας. Τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος συνεχίζουν δυστυχώς να υφίστανται, με τους διοικούντες να μην δείχνουν την παραμικρή διάθεση να αλλάξουν πολιτική και να αρχίσουν να παράγουν ουσιαστικό έργο.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Πανόραμα Παλλήνης και πιο συγκεκριμένα στην έξαρση της  εγκληματικότητας  που έχει  παρατηρηθεί στον οικισμό τον τελευταίο καιρό. Σε επίσκεψη που πραγματοποίησε ο συνδυασμός μας στη περιοχή, οι κάτοικοι μας μετέφεραν τον φόβο που νιώθουν τόσο για τους ίδιους όσο και για τις περιουσίες τους, καθώς τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων έχουν αυξηθεί δραματικά. Ο Δήμαρχος τόνισε πως δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Δήμου και δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημά τους, μη δίνοντας με αυτό τον τρόπο την πρέπουσα σημασία σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.  Ωστόσο θα μπορούσε να ασκήσει επιρροή και να μεταφέρει το πρόβλημα στους αρμόδιους φορείς, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη για άμεση επίλυσή του. Για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή μας επέδειξε την αδυναμία της να αντιπροσωπεύσει επάξια τους δημότες και να διεκδικήσει τα συμφέροντά τους.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...