Ένταξη του 1ου Γυμνασιου Γέρακα στο δίκτυο των σχολείων της UNESCO Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ένταξη του 1ου Γυμνασιου Γέρακα στο δίκτυο των σχολείων της UNESCO

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 | 2:39 μ.μ.

UNESCO

Tο σχολείο μας υπέβαλε αίτηση προκειμένου να ενταχθεί στο δίκτυο ASP net, Συνεργαζόμενα Σχολεία της UNESCO μιας και υλοποιεί προγράμματα που συνάδουν με τους θεματικούς άξονες και τις δράσεις του δικτύου ASP: Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Πιο συγκεκριμένα το σχολείο μας υλοποιεί για δεύτερη σχολική χρονιά το πολιτιστικό πρόγραμμα «Τα αρχαία θέατρα αντηχούν μες στη σιωπή τους», που είναι ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στα Αρχαία Θέατρα αυτή την τεράστια Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά .

Επίσης συνεχίζει την υλοποίηση του ευρωπαϊκού περιβαλλοντικού προγράμματος ERASMUS+ KA2 "Implementing Agenda 21 in Schools" όπου συμπράτουν οι εξής χώρες: Ισπανία, Αγγλία, Πορτογαλία, Λιθουανία και Τουρκία.

Εκτός αυτού το σχολείο μας έχει υλοποιήσει στο παρελθόν Διεθνείς Ημέρες όπως Ημέρα της Γης 2015, το «Έτος Ελ Γκρέκο» το 2014, καθώς επίσης έχει πραγματοποιήσει, το Σχ. Έτος 2014-2015, εργασία για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο πλαίσιο της Βιωματικής Δράσης για την Α’ Γυμνασίου και έχει δημιουργήσει ολιγόλεπτη ταινία μ’ αυτό το θέμα η οποία συμμετέχει σε Φεστιβάλ Ταινιών («Πες το με εικόνες» και «Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας»).

Η τελική ένταξη μας θα γίνει μετά από την αξιολόγηση της έκθεσής μας που θα συντάξουμε στα αγγλικά στο τέλος της δράσης των προγραμμάτων μας.

Για την παραπάνω δράση ορίστηκε συντονίστρια εκπαιδευτικός η κα Περτσινίδου Κορίννα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...