Δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου στην Πράγα η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ πρώτη θέση στις καρδιές μας .....(ΒΙΝΤΕΟ) Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου στην Πράγα η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ πρώτη θέση στις καρδιές μας .....(ΒΙΝΤΕΟ)

Written By Παλλήνη Press on Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 | 8:42 μ.μ.

 

 

Η Κατερίνα Στεφανίδη όπως και στο ευρωπαϊκό ανοικτού στη Ζυρίχη, έτσι και στο ευρωπαϊκό κλειστού της Πράγας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο κοντώ με 4,75μ. Πέμπτη η Κυριακοπούλου (4.50μ).

Σε μια επανάληψη του τελικού του περασμένου Αυγούστου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου της Ζυρίχης, το χρυσό μετάλλιο και τώρα στο ευρωπαϊκό κλειστού της Πράγας κρίθηκε ανάμεσα στην Ανζέλικα Σιντόροβα από τη Ρωσία και τη δική μας Κατερίνα Στεφανίδη.

Κι όπως στην Ελβετία έτσι και στην Τσεχία, η Ρωσίδα βγήκε νικήτρια, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την επιτυχία της Στεφανίδη.

Η 25χρονη Στεφανίδη, που ζει μόνιμα στις ΗΠΑ και συνδυάζει σπουδές κι αθλητισμό, κάτω από τις οδηγίες του Ολυμπιονίκη στο αγώνισμα το 2000 στο Σίδνεϊ, Νικ Χάισονγκ, άρχισε τον αγώνα της από τα 4.40μ, που πέρασε με την πρώτη.

Αφησε τα 4.50μ. για να περάσει με τη 2η τα 4.60μ και την πρώτη τα 4.70μ., ύψος που την έβαζε σε τροχιά ακόμα και χρυσού μεταλλίου. «Καθάρισε» με τη 2η τα 4.75μ, αλλά από τη στιγμή που η Σιντόροβα είχε περάσει όλα τα ύψη με την πρώτη, με πιο υψηλό στα 4,.80μ (ατομικό ρεκόρ), η Στεφανίδη υποχρεώθηκε να δοκιμάσει τρεις φορές, αποτυχημένα, στα 4.85μ για να φθάσει στην κορυφή της Ευρώπης,.

Αν τα περνούσε θα πετύχαινε πανελλήνιο ρεκόρ (η Κυριακοπούλου είχε σημειώσει προ ημερών 4.80μ στο Μπέρμπιγχαμ), και θα βελτίωνε το ατομικό της ρεκόρ (4.77μ φέτος στην Αριζόνα) κατά επτά εκατοστά.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε με εθνικό ρεκόρ η Αντζέλικα Μπένγκτσον από τη Σουηδία με 4.70μ

Τα μετάλλια της Στεφανίδη

Όπως και να έχει η Κατερίνα Στεφανίδη πρόσθεσε ένα ακόμα μετάλλιο στην ήδη αξιοπρόσεκτη συλλογή της. Η αθλήτρια του ΑΟ Φιλοθέης, έγινε πρωταθλήτρια κόσμου στις κορασίδες το 2005 στο Μαρακές, και το 2003 πήρε το χάλκινο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων στο Μπίνγκοτζ της Πολωνίας.

Στην Οστράβα έχει κερδίσει δύο χάλκινα, πρώτα το 2007 στα παγκόσμιο κορασίδων κι έπειτα το 2011 στο ευρωπαϊκό νέων (κάτω των 23 ετών), ενώ την ίδια χρονιά ήταν 3η και στην Πανεπιστημιάδα, στην πόλη Σενζέν της Κίνας.

Δεν τα κατάφερε η Κυριακοπούλου

Η Νικόλ Κυριακοπούλου πήγε στην Πράγα με την κορυφαία επίδοση της χρονιάς στην Ευρώπη με 4.80μ,. πέρασε άνετα στον τελικό, αλλά εκεί δεν κατάφερε.

Αν και άρχισε με «καθαρό» άλμα στα 4.50μ., στη συνέχεια έριξε με την πρώτη τα 4.60μ, αγχώθηκε και δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το ύψος, μένοντας, μαζί με τη Γαλλίδα Μαριόν Φιάκ στην 5η θέση.

Η κατάταξη του τελικού

1.Ανζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία) 4.80μ.

2.Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) 4.75μ

3.Αντζέλικα Μπένγκστον (Σουηδία) 4.70μ

4.Αντζελίνα Κρασνόβα (Ρωσία) 4.60μ

5.Μαριόν Φιάκ (Γαλλία) 4.50μ

5.Νικόλ Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4.50μ

-Καταρίνα Μπάουερ (Γερμανία) Δεν μετρήθηκε

-Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία) Δεν αγωνίστηκε

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...