Μερτύρης: Ο Ζούτσος κατέστρεψε τα οικονομικά του Δήμου Παλλήνης!!! [ΥΠΟΘΕΣΗ «REDS»] Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μερτύρης: Ο Ζούτσος κατέστρεψε τα οικονομικά του Δήμου Παλλήνης!!! [ΥΠΟΘΕΣΗ «REDS»]

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015 | 10:58 μ.μ.

10410958_1024045600945062_6310641063343838046_n

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 03/2/2015
ΥΠΟΘΕΣΗ «REDS»

Την Τρίτη 3/2/2015, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, με πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης την υπόθεση της «REDS».
Το θέμα αυτό εισήχθηκε εκ νέου προς συζήτηση, καθώς με την υπ΄ αρ. 7002/29-12-2014 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, ο Δήμος Παλλήνης υποχρεώθηκε ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ να καταβάλει στην REDS το αστρονομικό ποσό των 4.700.000 ευρώ.
Θα θέλαμε, αγαπητοί συμπολίτες, να σας υπενθυμίσουμε, ότι πρόσφατα, τον Δεκέμβριο του 2014, το θέμα είχε ξαναέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα, τότε γίναμε όλοι μάρτυρες μίας ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗΣ του Δημάρχου, κου Αθανασίου Ζούτσου, ο οποίος απέφυγε .. κάθε κουβέντα για την παραπομπή της υπόθεσης στον Εισαγγελέα, όπως είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή η παράταξή μας «ΑΝΘΟΥΣΑ – ΓΕΡΑΚΑΣ – ΠΑΛΛΗΝΗ - ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ». Το σχετικό Δελτίο Τύπου μπορείτε να το βρείτε εδώ:
https://www.facebook.com/poleisgianazeis/posts/987756971240592
Μετά από την δυσμενέστατη αυτή εξέλιξη, ο Επικεφαλής της παράταξής μας κος Παναγιώτης Μερτύρης επανέφερε το θέμα της διαβίβασης το φακέλου της υπόθεσης στον Εισαγγελέα, τονίζοντας ότι «από την πλευρά μας επιθυμούμε την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε διαφορετική όμως περίπτωση θα το πράξουμε, ως παράταξη, με δική μας πρωτοβουλία, έχοντας ως στόχο να αποδοθούν όποιες ευθύνες υπάρχουν σε όποιον αυτές αναλογούν!»
Έκπληξη προκάλεσε η αντίδραση του Δημάρχου κ. Αθανασίου Ζούτσου στην πρότασή μας αυτή, καθώς –αρχικά- αρνήθηκε τη λήψη απόφασης από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για σύνταξη της μηνυτήριας αναφοράς. Αργότερα, βέβαια, και μετά τις τοποθετήσεις των άλλων παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, αλλά και δημοτικών συμβούλων της δικής του παράταξης, ο κος Ζούτσος κυριολεκτικά σύρθηκε στη λήψη της απόφασης που ζητήσαμε, με αποτέλεσμα την ομόφωνη λήψη απόφασης για την υποβολή μηνυτήριας αναφορά κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να καταλογιστούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη οι ανάλογες ευθύνες.
Παρά ταύτα, αναπάντητα παραμένουν σε κάθε περίπτωση τα εύλογα ερωτήματα που γεννήθηκαν, για την αρνητική αυτή στάση του Δημάρχου στην πρότασή μας για πλήρη διαφάνεια και απόδοση ευθυνών, με την εμπλοκή της Δικαιοσύνης, για την υπόθεση αυτή που σχεδόν οδηγεί τον Δήμο Παλλήνης στη χρεωκοπία!
Όπως αναπάντητα μένουν και τα ερωτήματα που δημιουργούνται από την ανάγνωση της υπ΄ αρ. 7002/29-12-2014 απόφασης του Εφετείου Αθηνών.
Ειδικότερα:
• Λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, στις 14 Ιανουαρίου 2014 ήταν η αρχική δικάσιμος της έφεσης της REDS σε σχέση με την διαταγή πληρωμής των 4.000.000 ευρώ! Όμως, αν και η υπόθεση εκδικάστηκε κανονικά, απόφαση επί της ουσίας δεν βγήκε! Κι αυτό γιατί ο Δήμος Παλλήνης δεν προσκόμισε στο δικαστήριο πληρεξουσιότητα του δικηγόρου από τον κ. Ζούτσο, όπως αναφέρει η απόφαση 7002/2014. Αυτό τί μας δείχνει, αγαπητοί συμπολίτες; Είναι δυνατόν να γίνει πιστευτό ότι «ξεχάστηκε» κάτι τόσο σοβαρό; Ή μήπως κάποιοι δεν ήθελαν να έχει βγει απόφαση για τη REDS πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014;
• Oι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων ενημερωθήκαμε για την έκδοση της απόφασης την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015. Ενημερωθήκαμε αμέσως; Όχι! Η απόφαση είχε εκδοθεί έναν μήνα πριν, στις 29 Δεκεμβρίου 2014, κάτι που γνώριζε πολύ καλά ο κ. Ζούτσος! Αντί όμως να ενημερώσει τους πολίτες και όλο το δημοτικό συμβούλιο, προτίμησε να μας παραπλανήσει φέρνοντας ξαφνικά στο προσκήνιο το θέμα της αποχέτευσης. Ασχοληθήκαμε λοιπόν με ένα θέμα στο οποίο δεν υπήρχε καμία εξέλιξη για το Δήμο μας, ενώ θα έπρεπε να αξιοποιούμε το χρονικό διάστημα μέχρι την επίδοση της απόφασης βρίσκοντας διεξόδους για το θέμα της REDS.
• Γιατί ο δήμος μας έλαβε απόφαση περί άρσεως της απαλλοτρίωσης τον Ιούλιο του 2012, μετά την κοινοποίηση της διαταγής πληρωμής; Σύμφωνα με τον νόμο, η αναγκαστική απαλλοτρίωση αίρεται αυτοδικαίως εάν δεν συντελεστεί μέσα σε 1,5 έτος από την δημοσίευση της απόφασης προσωρινού καθορισμού της αποζημίωσης. Θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι διαφορετικά, εάν είχε ληφθεί η απόφαση του Δήμου μας στο χρονικό διάστημα μετά την 30/7/2011, όταν παρήλθε το άνω χρονικό διάστημα του 1,5 έτους και ενώ είχε ήδη αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου Παλλήνης ο κος Ζούτσος, μέχρι την έκδοση της απόφασης του Εφετείου για την οριστική τιμή μονάδας, τον Νοέμβριο του 2011;
Αντιγράφουμε από την πρόσφατη εφετειακή απόφαση «ο υπέρ ου και ο υπόχρεος για τη δαπάνη της απαλλοτρίωσης (δηλ. ο Δήμος μας) δεν μπορούν να προβάλλουν την ανωτέρω αυτοδίκαιη άρση της και ΙΔΙΩΣ μετά τη δημοσίευση της τελεσίδικης απόφασης του Εφετείου που καθόρισε την οριστική τιμή μονάδας αποζημίωσης». Και ως πολίτες του Δήμου Παλλήνης, αναρωτιόμαστε: Θα μπορούσε ο Δήμος μας να προβάλλει την άρση της απαλλοτρίωσης και να κερδίσει την υπόθεση αν ο Δήμαρχος κος Ζούτσος είχε φροντίσει να ληφθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το 2011 και όχι το 2012, κατόπιν εορτής;
Δυστυχώς, δεν θα μάθουμε ποτέ, λόγω της πρωτοφανούς και καταστροφικής ολιγωρίας του κ. Ζούτσου, ο οποίος ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥ και ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ!
Εν τέλει, το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις, σε σχέση με το φλέγον αυτό ζήτημα:
• Να καταγγείλει την ακολουθούμενη πρακτική και τη στάση της REDS Α.Ε. κατά του Δήμου Παλλήνης,
• Να καλέσει τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για τη δίκαιη επίλυση του προβλήματος.
• Να συγκροτήσει διαπαραταξιακή επιτροπή διαπραγμάτευσης αποτελούμενη από τον Δήμαρχο και τους επικεφαλείς όλων των δημοτικών παρατάξεων, καλώντας την REDS A.E. να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με την επιτροπή αυτή, προκειμένου να επιτευχθεί λύση στο ζήτημα που έχει ανακύψει,
• Να εξουσιοδοτήσει την διαπαραταξιακή αυτή επιτροπή για κάθε ενέργεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των πολιτών στη κατεύθυνση διεκδίκησης των αιτημάτων του Δήμου μας.

 «Ανθούσα, Γέρακας , Παλλήνη - Πόλεις για να ζεις»
Υψηλάντου 3 Παλλήνη, Τ.Κ. 15351
Τηλ.: 210 666 56 06 – E-mail:
pmertiris@gmail.com
Παναγιώτης Ν. Μερτύρης
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
Δήμος Παλλήνης

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Μερτύρης: Δήμαρχε εξαπάτησες τους δημότες με το θέμα της αποχέτευσης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...