Δημητρόπουλος Παναγιώτης: “Κοιτάζοντας το μνημείο των ηρώων, των δικών μας ηρώων….” Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Δημητρόπουλος Παναγιώτης: “Κοιτάζοντας το μνημείο των ηρώων, των δικών μας ηρώων….”

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 | 10:15 μ.μ.

28okt

Κοιτάζοντας το μνημείο των ηρώων, των δικών μας ηρώων, αυτών που εφονεύθησαν αντικρίζοντας για τελευταία φορά την ζωή απέναντι από μια γερμανική κάννη, μοιραία θα σταθώ στα λόγια του Γερμανού Στρατηγού Αλεξάντερ ΑΝΤΡΕ, Διοικητή του Φρουρίου Κρήτης..


“Οι Κρητικοί όταν βρίσκονται μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα έχουν πάνω τους κάτι το μυθώδες .Φαντάζουν σαν τους μυθικούς ήρωες. Είναι τόσο περήφανοι την τραγική ώρα του θανάτου, που όποιος τους δει , είναι αδύνατο να μην τους θαυμάσει . Πολλές φορές όταν επρόκειτο να γίνουν εκτελέσεις , άφηνα το γραφείο μου και έβγαινα στο μπαλκόνι , μόνο και μόνο για να τους θαυμάσω . Σε κανένα άλλο λαό δεν είδα τέτοια περιφρόνηση προς το θάνατο και τόση αγάπη για την ελευθερία".

Δημητρόπουλος Παναγιώτης,
Συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας,
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...