Ανθούσα Γέρακας Παλλήνη - Πόλεις για να ζεις : Αρνούμαστε να συμπράξουμε στην υπονόμευση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ανθούσα Γέρακας Παλλήνη - Πόλεις για να ζεις : Αρνούμαστε να συμπράξουμε στην υπονόμευση του Δημοτικού Συμβουλίου

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 | 6:23 μ.μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ –

14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Στις 14 Οκτωβρίου 2014 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Παναγιώτης Μερτύρης, κατήγγειλε και πάλι την τακτική της ελλιπούς ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, κατά παράβαση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου Όπως είπε, δεν επιτρέπεται να εισάγονται σοβαρά θέματα προς συζήτηση, όπως το 1ο και το 2ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, που αφορούσαν τη λήψη αποφάσεων περί τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Παλλήνης οικονομικού έτους 2014 και περί αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Δήμου Παλλήνης οικονομικού έτους 2014, χωρίς οι δημοτικοί σύμβουλοι να έχουν καν λάβει τις εισηγήσεις και τα υπόλοιπα στοιχεία του φακέλου, προκειμένου να τα μελετήσουν, να διαμορφώσουν άποψη και τελικά … να ξέρουν τι ψηφίζουν.

Έτσι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «ΑΝΘΟΥΣΑ – ΓΕΡΑΚΑΣ – ΠΑΛΛΗΝΗ – ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ» απείχαν από τη ψηφοφορία αρνούμενοι να συμπράξουν στην υπονόμευση του Δημοτικού Συμβουλίου και του ρόλου των Δημοτικών Συμβούλων.

Κατά τα λοιπά, η παράταξή μας έφερε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα εξής –κυρίως - θέματα:

- Πρόταση για συνεργασία με εταιρία ανακύκλωσης τηγανέλαιου, η οποία προτίθεται να προσφέρει 1 λίτρο πετρέλαιο στα σχολεία του Δήμου μας για κάθε 4 λίτρα τηγανέλαιου που θα συλλέγεται και θα της παραδίδεται. Το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος δεσμεύτηκαν να εξετάσουν την πρωτοβουλία αυτή της παράταξής μας.

- Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για το πρόβλημα της πυρασφάλειας στα σχολεία της περιοχής μας. Μετά από έρευνα της παράταξής μας, διαπιστώσαμε ότι το 80% των σχολείων του Δήμου Παλλήνης δεν διαθέτουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας. Μετά την επισήμανση αυτού του ιδιαιτέρως ανησυχητικού γεγονότος, ο Δήμαρχος παραδέχτηκε το πρόβλημα και δεσμεύτηκε να φροντίσει για την έκδοση των απαιτούμενων πιστοποιητικών και την τήρηση της νομιμότητας.

Η παράταξη «ΑΝΘΟΥΣΑ – ΓΕΡΑΚΑΣ – ΠΑΛΛΗΝΗ – ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ», οι Δημοτικοί μας Σύμβουλοι και ο Επικεφαλής μας, κ. Παναγιώτης Μερτύρης δεσμευόμαστε ότι δεν θα παύσουμε να φέρνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο χρήσιμες προτάσεις για τους δημότες μας, αλλά και να εντοπίζουμε και να επισημαίνουμε τα κακώς κείμενα, παρακολουθώντας την «ανταπόκριση» της Δημοτικής Αρχής. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την πρόσφατη καταγγελία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι οι πυροσβεστήρες που βρίσκονται στα σχολεία μας δεν έχουν αναγομωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενημερωθήκαμε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ότι οι απαιτούμενες ενέργειες επιτέλους έγιναν.


«Ανθούσα, Γέρακας , Παλλήνη - Πόλεις για να ζεις»

Υψηλάντου 3 Παλλήνη, Τ.Κ. 15351

Τηλ.: 210 666 56 06 – E-mail: pmertiris@gmail.com

Παναγιώτης Ν. Μερτύρης

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...