Δήμος Παλλήνης: Βολική λήθη αντί ηθικής συνέπειας Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Δήμος Παλλήνης: Βολική λήθη αντί ηθικής συνέπειας

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 | 9:40 μ.μ.

NERIT

Οι συμβολισμοί έχουν πάντα την δική τους δύναμη. Και σε μια χώρα όπου έχουν βιαστεί κατά συρροή οι δημοκρατικοί κανόνες ένα συμβολισμό βαθύτατα ειρωνικό είχε η πρώτη συναυλία των Μουσικών Συνόλων του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ, στην Πνύκα, για τα 40 χρόνια αποκατάστασης της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στις πρώτες θέσεις του διαζώματος.

Ήτοι, όσοι μουσικοί της ΕΡΤ συνθηκολόγησαν με τον δολοφόνο τους έπαιξαν έργα μεγάλων κλασικών συνθετών για τους υπεύθυνους αυτής της αντιδημοκρατικής εκτροπής με αφορμή της συμπλήρωσης 40 χρόνων δημοκρατίας!!!
Έτσι στρεβλά ξεκίνησε αυτή η ιστορία και δεν έχει καμιά άλλη τύχη παρά να συνεχίσει στρεβλά, όπως στρεβλό, αντιδημοκρατικό και ανήθικο είναι από την αρχή το οικοδόμημά της.
Στην προσπάθεια «νομιμοποίησης» του μορφώματος, οι τιμητές και δημιουργοί του έχουν αποταθεί στον καλλιτεχνικό κόσμο, στον κόσμο της διανόησης και βεβαίως σε θεσμικούς παράγοντες όπως είναι οι δήμοι.
Προσπαθούν εναγωνίως να μας πείσουν ότι ο φόνος που όλοι είδαμε δεν έγινε ποτέ, ότι το ουρλιαχτό δεν ακούστηκε και ότι ήταν μια «κακή στιγμή» που «δεν έχει νόημα» να θυμόμαστε.
Κι εδώ ερχόμαστε στον χώρο της ηθικής και της πολιτικής στάσης απέναντι σε ένα πολιτικό, αν μη τι άλλο, γεγονός. Συνεπής ηθικά και πολιτικά είναι αυτός που δεν εκπίπτει σε μια τέτοιου τύπου «επιβεβλημένη» νομιμοποίηση. Αυτός που προσδιορίζει την στάση του σε σχέση με τις αξίες του και όχι ανάλογα με τις συγκυρίες.
Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ και το μεγάλο άνοιγμα της στην ελληνική κοινωνία, είχαμε μαζί μας, συνοδοιπόρους, ανθρώπους από διαφορετική προέλευση, θέση, παράταξη ή ότι άλλο θέλετε.
Ανάμεσα σε εκείνους τους συμπαραστάτες ήτανε και ο Δήμος Παλλήνης. Ορισμένοι μάλιστα από τους ανθρώπους του δήμου ήταν πάντα παρόντες στις διαμαρτυρίες, στις συναυλίες και σε άλλες εκδηλώσεις.

Είναι Κυριακή απόγευμα, 28 Σεπτεμβρίου, και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου, αρχίζει η συναυλία με το έτερο μουσικό σχήμα της υποτιθέμενης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα.

Μάλλον η βολική λήθη είναι ευκολότερη της πολιτικής και της ηθικής συνέπειας.



Φούλη Ζαβιτσάνου
Απολυμένη υπάλληλος της ΕΡΤ

http://pa-pallini.blogspot.gr/2014/10/blog-post.html

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...