Νέα Δημοτική Αρχή - Κίνηση προς τα εμπρός ή συνεχίζουμε πίσω ολοταχώς; (Γράφει ο Γιάννης Τιλκιτζής) Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Νέα Δημοτική Αρχή - Κίνηση προς τα εμπρός ή συνεχίζουμε πίσω ολοταχώς; (Γράφει ο Γιάννης Τιλκιτζής)

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014 | 2:18 μ.μ.


Μετά την ορκωμοσία των εκλεγμένων στο Δήμο Παλλήνης, νεοεκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης, με το ψηφοδέλτιο του κου Ζούτσου, έγραψε στο fb:

"Και καλή μου/ μας αρχή! Να φτιάξουμε μια κοινότητα ανθρώπων χωρίς ρατσισμό, φασισμό, χωρίς βία, χωρίς ρητορική μίσους, με σεβασμό απόλυτο στα δικαιώματα του ανθρώπου & τα δικαιώματα του παιδιού."

Θα ξεκινήσω από την ερμηνεία κάποιον λέξεων και στη συνέχεια θα μπούμε στην ουσία του λόγου για τον οποίο μας εξέλεξε ο λαός της Παλλήνης και τι θα περίμενε από εμάς τους εκπροσώπους του
Ρατσισμός: «Αξιοσημείωτες μορφές του ρατσισμού είναι ο φυλετικός, που στηρίζεται στη διαφορά του χρώματος μεταξύ των φυλών, o κοινωνικός με βάση τη θρησκεία, την οικονομική κατάσταση, την καταγωγή, το φύλο και την πολιτική τοποθέτηση και τέλος o εθνικισμός.»

Η συγκεκριμένη κυρία αναφέρει στο προσωπικό της χρονολόγιο: «απεχθάνομαι τους παπάδες» … αυτό λέγεται ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ και μάλιστα κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας της Ελληνικής Κοινωνίας και των ψηφοφόρων που την εξέλεξαν !!! Είναι δικαίωμα του καθενός να ορκίζεται όπως θέλει αλλά δεν πρέπει να προκαλεί την κοινωνία εκφράζοντας τις παραπάνω απόψεις, αυτό αγγίζει τα όρια του Φασισμού «χαρακτηρισμός αυταρχικής ενέργειας, πράξης ή καταπιεστικής, δεσποτικής συμπεριφοράς» ενώ παράλληλα αποτελεί και ρητορική μίσους προς την συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής Κοινωνίας.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι άνθρωποι (και κυρίως όταν αφορά λαθρομετανάστες) εκτός από «δικαιώματα» έχουν και υποχρεώσεις απέναντι στην κοινωνία, στο κράτος, στον συνάνθρωπο και συντοπίτη.
Τα τελευταία χρόνια έχουν συσσωρευτεί τόσα πολλά προβλήματα στην Ελληνική Κοινωνία που θα ήταν έως και ανόητο αντί να κινηθείς προς ενέργειες που θα την απαλύνουν, να δίνεις προτεραιότητα σε προβλήματα που έμμεσα μόνο την αφορούν (ρατσισμός, φασισμός, κα).

Τα προβλήματα που ταλανίζουν την Ελληνική Κοινωνία και τους συμπολίτες μας γενικά είναι: Φτωχοποίηση, Ανεργία, Φόβος για το αύριο, αβέβαιο Μέλλον για τους Νέους, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη που ζούμε, και άλλα πολλά…

Ως εκλεγμένοι θα πρέπει να αντιταχθούμε στις αιτίες που δημιουργούν τα παραπάνω συμπτώματα αλλά και να βρούμε τρόπους αποτροπής περαιτέρω επιδείνωσης αυτής της άθλιας κατάστασης.

Αντί να δημιουργούμε υποδομές για να δίνουμε ελεημοσύνη, με κάρτες «κοινωνικών φρονημάτων», σ’ έναν λαό που έχασε ή χάνει σταδιακά την αξιοπρέπεια του πρέπει να βρούμε τρόπους και σίγουρα μπορούμε, στα έργα που κάνει ο Δήμος (πεζοδρόμια, δίκτυο όμβριων υδάτων, κα) να απασχολούνται :
- Εταιρείες από την περιοχή μας
- Εργαζόμενοι τουλάχιστον κατά 70% να είναι κάτοικοι του Δήμου μας, ώστε να ανακυκλώνονται οι πόροι προς όφελος της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, αντί να ανεβάζουμε το κόστος των έργων για να τρώνε τα λαμόγια..!!! 
- Νέοι από την πόλη μας

Πρέπει να κάνουμε την κοινωνία μας, που είναι Αντινεανική, ποιο προσιτή στους νέους ανθρώπους παραχωρώντας σ΄αυτούς υποδομές του Δήμου (π.χ. τις αθλητικές εγκαταστάσεις των σχολικών χώρων, τις αποθήκες Καμπά ως χώρο συνεύρεσης των νέων με αυτοδιαχείριση του εν λόγω χώρου, κα)



Να σταματήσει εδώ και τώρα η συνεχή υποβάθμιση της πόλης που ζούμε:
- Περιορισμό της κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μείωση των καρκινογόνων μικροσωματιδίων 
- Δημιουργία πεζοδρομίων σύμφωνα με αυτά που ορίζει το Σύνταγμα (για τους ΑμΕΑ), οι εγκύκλιοι του π/ΥΠΕΧΩΔΕ και όχι να κατασκευάζονται πεζοδρόμια προεκλογικά, για να καρπωθούν τα λαμόγια, χωρίς ούτε ένα μέτρο υποδομών για ΑμΕΑ .. ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ…
- Με δυναμική απαίτηση για κατασκευή ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ δικτύου στην Παλλήνη (άμεση απαίτηση η έναρξη των διαδικασιών για ένταξη της περιοχής της Κάντζας στο ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου) 
- Πόλη καθαρή και όχι, όπως γίνεται τους τελευταίους 6 μήνες, η πόλη μας να έχει γίνει μια νέα παράνομη χωματερή με κάδους βρώμικους που εκπέμπουν έντονη δυσωδία (κοινώς βρωμάει ο τόπος γύρω από αυτούς) και με δρόμους που δεν έχουν καθαριστεί εδώ και 2 χρόνια.
- Να σταματήσει η συνεχή υποβάθμιση της Παλλήνης έναντι του Γέρακα, όπως τα τελευταία 4 χρόνια, αλλά ήταν μια ενέργεια συντονισμένη με κοιμώμενους τους εκπροσώπους της Παλλήνης, προκειμένου ο Γέρακας να ξαναψηφίσει Ζούτσο.. Αλλά τελικά οι ψηφοφόροι είναι μη ορθολογικά σκεπτόμενοι αλλά παρασύρονται από την προπαγάνδα και το ψέμα (βλέπε την Ελληνική Κοινωνία που παρά την καταστροφή της ψηφίζει ξανά και ξανά τους δήμιούς της)


Εύχομαι καλή αρχή και δύναμη σ’ όλους τους εκλεγμένους, 
να σταματήσουν να είναι υποτακτικοί, να σταματήσουν να βλέπουν το ατομικό τους συμφέρον, να σταματήσουν και να εκδιώξουν τα λαμόγια που κλέβουν τον κόπο του Έλληνα, να σηκώσουν περήφανα το κεφάλι και να κάνουν αυτό για το οποίο έχουν εκλεγεί..

Γιάννης Τιλκιτζής 
Οικονομολόγος,
Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης & 
Πρόεδρος του ΦΕΣ «Η Κάντζα»

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Οι τοπικοί ''αντιφασίστες - αντιρατσιστές'', θέλουν οπωσδήποτε να ανακαλύψουν τον ''φασισμό-ρατσισμό'' και στο Δήμο μας.
Σας βαρεθήκαμε πια! Ε λοιπόν τα πραγματικά θύματα παντού στην Ελλάδα είναι οι Έλληνες!
Είστε και εσείς που αυτοαποκαλείστε ''αντιφασίστες-αντιρατσιστές''.....απλώς οι ''ιδεολογίες'' δεν σας έχουν αφήσει ακόμα να δείτε πώς θα είναι το μέλλον των παιδών σας, σε μιά Ελλάδα όπου οι ιθαγενείς θα είναι μειοψηφία.
Αν πραγματικά θέλετε να ανακαλύψετε τον φασισμό, ψάξτε τον στο καθεστώς της ''νέας τάξης πραγμάτων'' που στο τέλος ηθελημένα ή άθελά σας αυτό υπηρετείτε!
Στο καθεστώς που παραχώρησε την εθνική μας κυριαρχία και έφερε τους κατακτητές εδώ μέσα. Σ' αυτό που χαιρετά τους φασίστες στην Ουκρανία και πέρσι ήθελε να στείλει βοήθεια στους ισλαμοφασίστες της Συρίας.
Όσο για τον ρατσισμό, θα τον βρείτε επίσης στο καθεστώς που ψηφίζει ''αντιραστιστικά'' νομοσχέδια τα οποία και χειροκροτείτε χωρίς καμία επίγνωση.
Δυστυχώς τον ρατσισμό θα τον βρείτε και μέσα σας...εναντίον όλων αυτών που δηλώνουν υπερήφανα πως είναι Έλληνες.

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...