Απ' έξω πανούκλα και από μέσα... τα ίδια [του Νίκου Σίμου] Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Απ' έξω πανούκλα και από μέσα... τα ίδια [του Νίκου Σίμου]

Written By Παλλήνη Press on Κυριακή 20 Ιουλίου 2014 | 11:17 π.μ.

ff70b8b98739fd732a0faebd519a717a_XL

Δεν θα μπορούσα να χαρακτηρίσω αυτή τη χώρα Οίκο Ανοχής. Γιατί θα μου πείτε; Ίσως διότι, σύμφωνα με τον κ. Παν. Καρκατσούλη ο οποίος το 2004 είχε ανακηρυχθεί καλύτερος δημόσιος υπάλληλος στον κόσμο, η Δημόσια Διοίκηση στη χώρα μας διαθέτει 23.142 αρμοδιότητες και 171.500 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Εύκολα λοιπόν κάποιος οδηγείται στο συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα έχουν προβλεφθεί ΤΑ ΠΑΝΤΑ, δεν υπάρχουν κενά νόμου και ως εκ τούτου η χώρα λειτουργεί σαν Ελβετικό ρολόι.

Γιατί αυτός ο πρόλογος θα μου πείτε;

Περπατώντας λοιπόν Σάββατο απόγευμα στην οδό Κλεισθένους στο Γέρακα, και ενώ όλοι οι δρόμοι έχουν στεγνώσει από το απογευματινό μπουρίνι, ξαφνικά βλέπω νερά στο δρόμο και μάλιστα με τη χαρακτηριστική έντονη οσμή των βοθρολημμάτων. Συνεχίζοντας τη ανηφορική μου πορεία αντιλαμβάνομαι ότι τα λήμματα βγαίνουν στο δρόμο από αγωγό κρυμμένο στο πεζοδρόμιο!!!

agogos

Η πρώτη μου σκέψη ήταν να πάρω τηλέφωνο την αστυνομία ή τη δημοτική αστυνομία (ωχ!!! Συγνώμη αλλά ξέχασα ότι έχει καταργηθεί αυτή) ή κάποιον υπεύθυνο από το δήμο. Καλώ λοιπόν στις 8 το απόγευμα Σαββάτου τον Αντιδήμαρχο, ο οποίος απαντά αμέσως στο τηλεφώνημα, για να μου επιβεβαιώσει και αυτός αυτό που υποψιαζόμουν. Δηλαδή, ότι αρμοδιότητα για τέτοια θέματα έχει η υγειονομική υπηρεσία, και μόνον αυτή!!!

Λογικό, λέω από μέσα μου, διότι μέσα στις 23.142 αρμοδιότητες που ανάφερα προηγουμένως κάποιοι σοφά αποφάσισαν ότι η καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία είναι αυτή. Αμέσως λοιπόν ζητώ το τηλέφωνο της αρμόδιας υπηρεσίας, για να μάθω ότι ανάμεσα στις 171.500 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου υπάρχει ένα κενό. Η υγειονομική υπηρεσία λειτουργεί μόνο εργάσιμες μέρες και ώρες!!! Στη χώρα που η Τρόικα αποφάσισε ότι τα εμπορικά καταστήματα πρέπει να είναι ανοιχτά τις Κυριακές για να έρθει η «ανάκαμψη», σημαντικές υπηρεσίες για τη λειτουργία του κράτους λειτουργούν μόνο καθημερινές…

Άρα λοιπόν, όποιος επιθυμεί να αδειάσει το βόθρο του στο δρόμο, μπορεί να το κάνει άφοβα μετά τις 3 το μεσημέρι.

Ξεπερνώντας το πρώτο σοκ της ανυπαρξίας της πρόληψης και καταστολής εγκληματικών για τη δημόσια υγεία ενεργειών, προσπαθώ να ψυχογραφήσω τον ιδιοκτήτη του «μυστικού» αγωγού απορροής «υδάτων».

Είναι τόσο ανόητος ώστε να μην καταλαβαίνει την επικινδυνότητα της πράξης του; Δεν τον ενοχλεί η κακοσμία; Δεν αντιλαμβάνεται ότι τα μικρόβια θα επισκεφτούν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο και το σπίτι του; Ή μήπως τον ενδιαφέρει να γλιτώσει το κόστος του αδειάσματος του βόθρου από τα γνωστά οχήματα;

Μήπως δεν έχει κατασκευαστεί ο αγωγός αποχέτευσης μπροστά από το σπίτι του; Ή μήπως το κόστος σύνδεσης είναι δυσβάσταχτο;

Μα, το κόστος σύνδεσης στο Δήμο μας επιμερίζεται σε 5 εξαμηνιαιές δόσεις, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σίγουρα μικρότερο από τη μηνιαία δαπάνη εκκένωσης. Μια γρήγορη έρευνα αποκαλύπτει ότι, παρόλο μέσα στις 171.500 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, προβλέπεται υποχρεωτική σύνδεση στο δίκτυο αποχέτευσης – όπου αυτό υπάρχει – πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν ακόμα συνδεθεί στο κομμάτι του Γέρακα που έχει δίκτυο εδώ και 4 χρόνια. Όχι φυσικά διότι προτιμούν τη δαπάνη της εκκένωσης από τη δαπάνη της σύνδεσης, αλλά διότι προτιμούν να αδειάζουν το βόθρο τους στην αυλή του διπλανού τους. Είναι, βλέπετε, οικονομικότερο!!!

Άρα, έχουμε τουλάχιστον 2 κατηγορίες πολιτών. Αυτών που σέβονται τον διπλανό τους, την πόλη τους, τη χώρα τους και αυτών που σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους. Οι πρώτοι πληρώνουν για να αδειάσουν το βόθρο τους και σπεύδουν να κάνουν την αίτηση σύνδεσης στο δίκτυο αποχέτευσης, περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους, δεν παρκάρουν στη θέση αναπήρων του Super Market. Οι δεύτεροι είναι αυτοί που θα προσπαθήσουν να σου κλέψουν τη θέση στην ουρά της δημόσιας υπηρεσίας, θα βάλουν βύσμα για να βρουν δουλειά ή για να κάνουν τη δουλειά τους και θα βρίζουν το πολιτικό σύστημα αν δεν γίνει αυτό που θέλουν, παρκάρουν σε 2 θέσεις στο super market για να ανοίγουν άνετα οι πόρτες του αυτοκινήτου τους.

ΟΧΙ, η χώρα τούτη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί Οίκος Ανοχής, διότι στον οίκο ανοχής υπάρχει κάποια που βάζει τα πράγματα σε τάξη.

Αυτή η χώρα είναι απλώς μπουρδέλο.

Magical Snap - 2014.07.20 11.20 - 001

ΠΗΓΗ: Παλληνοτρόπιο

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Οι κατηγορίες των πολιτών είναι περισσότερες από 2. Πέρα από τους καλούς πελάτες του συστήματος, (αυτοί που το συντηρούν - στην πλειοψηφία τους, οι έξυπνοι της παρέας) οι οποίοι, πάντα θα προηγούνται στις παροχές έναντι των συμπολιτών τους, υπάρχουν και αυτοί 4ης και 5ης κατηγορίας όπου αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε όλη αυτή την λαίλαπα που έχει ξεσπάσει με μοναδικό σκοπό των αφανισμό τους.
Στην περιοχή της Παλλήνης δεν υπάρχει αποχέτευση (και ούτε πρόκειται να υπάρξει ) τα φαινόμενα που περιγράφονται στο δημοσιευμένο κείμενο υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν και στο μέλλον χωρίς κανείς από τους υπεύθυνους (ευρύ φάσμα δημοσίου) να μπορεί να προστατεύσει την δημόσια υγεία διότι με απλά λόγια είναι όλοι ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ.

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...