Διαχείριση Απορριμμάτων:Ο κόμπος έφτασε στο χτένι...και στο Δήμο Παλλήνης! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Διαχείριση Απορριμμάτων:Ο κόμπος έφτασε στο χτένι...και στο Δήμο Παλλήνης!

Written By Παλλήνη Press on Τρίτη 15 Ιουλίου 2014 | 3:58 μ.μ.

VOLIOTISa

Γράφει:
Απόστολος Βολιώτης
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
"Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο"


Ένα από τα βασικά θέματα που η δημοτική μας παράταξη ''Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο'' έχει
συμπεριλάβει στο προεκλογικό της πρόγραμμα είναι το τεράστιο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.Τις απόψεις και τις θέσεις μας τις αναδείξαμε σε όλες μας τις συναντήσεις με φορείς,στις δημόσιες προεκλογικές μας ομιλίες καθώς επίσης και στις προσωπικές συνεντεύξεις μου σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.
Είναι  ένα από τα προβλήματα, που με τις οικονομικές και πολιτικές του πλευρές,απασχόλησε και είναι σίγουρο ότι θα απασχολήσει,με εντονότερο ακόμα τρόπο,την κοινωνία,τους πολίτες και τους αρμόδιους φορείς το επόμενο διάστημα.
Τα σημερινά αναχρονιστικά ΠΕΣΔΑ(Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων) παραπέμπουν σε άλλες εποχές,σε τριτοκοσμικές καταστάσεις που αφήνουν την υπόθεση της δημόσιας υγείας και υγιεινής βορά στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στο ιδιωτικό κέρδος.Το βλέπουμε στις περιπτώσεις της Κερατέας και του Γραμματικού όπου ο σχεδιασμός, εκ μέρους των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων για κατασκευή νέων ΧΥΤΑ,οδήγησε σε πάνδημο ξεσηκωμό τις τοπικές κοινωνίες μέσα σε συνθήκες άγριας κρατικής καταστολής.
Η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 2008/98 στην ελληνική νομοθεσία με το νόμο 4042/2012  δεν αποδεικνύει,δυστυχώς, ότι οι υπεύθυνοι έχουν κατανοήσει ότι η πραγματικότητα δεν επιτρέπει πλέον άλλες αναβολές και καθυστερήσεις.Είναι πια καιρός, η τοπική αυτοδιοίκηση,οι περιφερειακές και  δημοτικές αρχές, να ξεκινήσουν αγώνα και να καταβάλουν συντονισμένες προσπάθειες ώστε να αναγκασθεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε εφαρμογή μέτρων υλοποίησης προγραμμάτων διαλογής των στερεών αποβλήτων στην πηγή,δηλαδή στον τόπο παραγωγής των απορριμμάτων.Οι πολίτες να ενημερωθούν συστηματικά και αποφασιστικά για το άμεσο και ανταποδοτικό οικονομικό όφελος που θα αποκομίσουν από μια τέτοια διαδικασία που προβλέπει ξεχωριστούς κάδους για οργανικά υλικά,χαρτί,μέταλλο,γυαλί,πλαστικό, τα οποία θα οδηγούνται στην ανακύκλωση μέσω υπηρεσιακής αρμοδιότητας του δήμου.
Καλούμε τη δημοτική αρχή και προσωπικά τον δήμαρχο κ.Ζούτσο να ενστερνιστεί αυτή την άποψη και να συμβάλει ουσιαστικά στις προσπάθειες και στο πρόγραμμα που δρομολογεί η νέα Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου για το νέο τρόπο αποκομιδής.
Σύμφωνα με σχετικές μελέτες, ο δήμος Παλλήνης με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν για την ποσότητα των απορριμμάτων που στέλνει στη χωματερή της Φυλής,θα εξοικονομήσει περίπου 2,3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από την εφαρμογή του προγράμματος στην τελική του φάση.
Η δημοτική μας παράταξη λέει:

  • Όχι στις Φαραωνικές εγκαταστάσεις παρωχημένης τεχνολογίας (ΧΥΤΑ).
  • Όχι στην ανάθεση των έργων κατασκευής και αποκομιδής σε ΣΔΙΤ(Σύμπραξη Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα)
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας.

Οι συμπολίτες μας μπορούν να ανταποκριθούν με σωστή ενημέρωση στο νέο τρόπο αποκομιδής
Γι' αυτό εμείς λέμε καθαρά και αποφασιστικά:

  • Ναι στη διαλογή στην πηγή (στο σπίτι και στο χώρο εργασίας)
  • Ναι στην ολοκληρωμένη και σωστή ανακύκλωση με αρμοδιότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Ναι στην διαδικασία επανάχρησης.

Ως δημοτική παράταξη μέσα από τις δημοτικές διαδικασίες αλλά και έξω από αυτές, μαζί με τους πολίτες, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν προς αυτή την κατεύθυνση.

Magical Snap - 2014.07.15 15.48 - 002Magical Snap - 2014.07.15 15.48 - 003

DSC00345

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...