Γνωρίστε τον 16χρονο Ελληνα μαθητή που προκρίθηκε στην Ολυμπιάδα αστρονομίας - αστροφυσικής! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Γνωρίστε τον 16χρονο Ελληνα μαθητή που προκρίθηκε στην Ολυμπιάδα αστρονομίας - αστροφυσικής!

Written By Παλλήνη Press on Κυριακή 27 Ιουλίου 2014 | 11:18 μ.μ.

Ο 16χρονος Ιωάννης - Φώτης Γιασεμής από την Αγία Άννα, βρίσκεται ανάμεσα στους εννέα μαθητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, στην 8η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής, που θα διεξαχθεί στην πόλη Seceava της Ρουμανίας, από 2-10 Αυγούστου...

Ο 16χρονος "αστρονόμος" κατάγεται από ένα μικρό χωριό της Βόρειας Εύβοιας και αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς του δεν έχουν καμία σχέση με την φυσική.

Ο πατέρας του είναι οδοντίατρος και η μητέρα του καθηγήτρια Αγγλικών.

"Η Φυσική για μένα είναι μία επιστήμη η οποία μελετά το φυσικό κόσμο και σου δίνει την ευκαιρία να αναρωτηθείς για τους νόμους που τον διέπουν.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα της Φυσικής για μένα θα ήταν να ανακαλύψει μια θεωρία η οποία θα προβλέπει το καθετί στο Σύμπαν (Theory of Everything, ΤοΕ)", είχε τονίσει σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Ιωάννης - Φώτης Γιασεμής.

Κατάφερε λοιπόν και έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, καθώς συμμετέχει στην αποστολή που θα μεταβεί στη Ρουμανία στις 31 Ιουλίου, συνοδευόμενη από τους καθηγητές Φυσικής του ΑΠΘ, Γιάννη Σειραδάκη, και Οικονομικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Λουκά Ζαχείλα, την Μαρία Κονταξή, από το τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, και τον πρόεδρο της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, Κώστα Μαυρομμάτη.

Οι εννέα μαθητές επελέγησαν μετά από πολύ απαιτητικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερις φάσεις και οργανώθηκαν από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τη συμμετοχή συνολικά περίπου 200 μαθητών από όλη τη χώρα.

Την προετοιμασία τους ανέλαβε μία ισχυρή ομάδα καθηγητών και φοιτητών πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η πρώτη ομάδα της αποστολής απαρτίζεται από τους, κατά σειρά επιτυχίας: Κουκουλεκίδη Νικόλαο από το 1ο ΓΕΛ Κολλεγίου «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης, Γιασεμή Φώτη-Ιωάννη από το Γυμνάσιο & Λύκειο Τ. Αγίας Άννας Εύβοιας, Παπαχατζάκη Γεώργιο από το 1ο ΓΕΛ Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης, Τσαπράζη Ελένη από το 1ο ΓΕΛ Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης και Κουκουφίλιππα Νικόλαο από τα Εκπαιδευτήρια "Ο Πλάτων" Αττικής.

Η δεύτερη ομάδα απαρτίζεται από τους: Παλάσκο Αχιλλέα από το 1ο ΓΕΛ Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης, Κουταλιό Ιωάννη από το 1ο Πειρ. Λύκειο "Μαν. Ανδρόνικος" Αττικής, Πόλκα Μάρκο από το 5ο ΓΕΛ Νίκαιας Αττικής και Γιανναδάκη Παναγιώτη από το 1ο ΓΕΛ Αγ. Παρασκευής Αττικής.

http://www.plektani.gr/2014/07/16_27.html

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...