Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης: Ας υπερασπιστούμε το Δήμο Παλλήνης Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης: Ας υπερασπιστούμε το Δήμο Παλλήνης

Written By Παλλήνη Press on Τρίτη 15 Απριλίου 2014 | 10:18 μ.μ.

1939693_600903463334857_7415279002383718556_n

Οι προσεχείς εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι μια ευκαιρία για να μην χαθεί κι άλλος χρόνος για τους δημότες του «Καλλικρατικού» Δήμου Παλλήνης. Τα χρόνια άλυτα προβλήματα που απασχολούν και ταλαιπωρούν τους κατοίκους της Παλλήνης, του Γέρακα, της Ανθούσας, ζητάνε επιτακτικά τη λύση τους. Ο άνεργος δεν πείθεται ότι κάτι πραγματικά αλλάζει στη ζωή του από τις γιορτές, τις σημαίες και τα προεκλογικά συνθήματα των συνδυασμών.
Δεν είναι αρκετή η ομορφιά των συνθημάτων. Ας μην παρασυρθούμε κι αυτή τη φορά, από τα διλήμματα των πολιτικών κομμάτων, ψάχνοντας ποιος υποψήφιος χαρακτηρίζεται «μνημονιακός» και ποιος «αντιμνημονιακός». Και οι δυο, με τον ίδιο τρόπο θα μαζεύουν τα σκουπίδια. Για να μην απαξιώσουμε την ιδέα, την φιλοσοφία, τη χρησιμότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρέπει να σκεπτόμαστε αυθόρμητα και προσωποκεντρικά και όχι πολιτικά. Γιατί η απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι απαξίωση προς τον ίδιο τον πολίτη και την νοημοσύνη του.
Ο λαός πρέπει να καταλάβει τη σημασία του αποτελέσματος. Όσο πιο πολύ καταλαβαίνει ο λαός, τόσο πιο πολύ αυξάνει την επαγρύπνησή του, τόσο περισσότερο συνειδητοποιεί πως τελικά όλα εξαρτώνται από αυτόν και πως η σωτηρία του βρίσκεται στη συνοχή του, στη γνώση των συμφερόντων του και φυσικά στην αναγνώριση των εχθρών του. Πραγματικά αξιοπρεπής και ελεύθερος, μπορεί να είναι μόνον ένας αυτεξούσιος λαός.
Η δημοτική αρχή πρέπει να είναι η άμεση έκφραση των δημοτών της και είναι καθήκον και υποχρέωσή της να έχει μαζί της τους δημότες της. Ούτε μπορεί να υστερεί ή να είναι υποδεέστερη των δημοτών που εκπροσωπεί. Αλλά και οι δημότες πρέπει να εκλέξουν ισάξιους τους και εκείνους που δεν τους ενδιαφέρει το «σήμερα» ή το «τώρα», αλλά το «ΑΥΡΙΟ». Πολλές φορές πλήρωσαν το τίμημα της ευπιστίας τους ή της αδιαφορίας τους.
Τη «μεγάλη νύχτα» που μέσα της είναι βυθισμένος ο Δήμος, πρέπει να την αποτινάξουμε και να βγούμε. Η καινούρια μέρα πρέπει να μας βρει σταθερούς, συνετούς και αποφασισμένους. Ας υπερασπιστούμε τον Δήμο Παλλήνης. Οι δημότες έχουν πολύ ξεκάθαρη ιδέα για το τι τους ανήκει, τι θέλουν και δεν μένουν αμέτοχοι.
Αξιολογούν τη σοβαρότητα και καθαρότητα των ιδεών, τη σωφροσύνη και την αρετή των υποψηφίων, την συναίσθηση της ευθύνης και με την ψήφο τους θα κάνουν τη ζυγαριά να γείρει υπέρ αυτών που πορεύονται με αποφασιστικότητα και βεβαιότητα προς το μέλλον, ως μεγάλοι «ταγοί».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...