Με τι καιρό θα κάνουμε Ανάσταση και Πάσχα; Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Με τι καιρό θα κάνουμε Ανάσταση και Πάσχα;

Written By Παλλήνη Press on Παρασκευή 18 Απριλίου 2014 | 5:07 μ.μ.

iliossinefa_351299244

Περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού και βορειου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οπως τόνισε στο Newsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός την Μεγάλη Παρασκευή περιμένουμε ισχυρές βροχοπτώσεις με μεγάλα υψη νερού ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ περιμένουμε και χαλαζοπτώσεις. Δεν αποκλείεται ιδιαίτερα στη Χαλκιδική και την ανατολική Μακεδονία να έχουμε ακόμη και πλημμύρες.
Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς όμως το απόγευμα στο Ιόνιο θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ ενώ στα ανατολικά τμήματα της χώρας και κυρίως στο Αιγαίο, θα πνεουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, τοπικά εως και 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 4 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 7 εως 19 βαθμούς, στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 10 εως 17 βαθμούς κελσίου.
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις και ίσως βρέξει για λίγο το απόγευμα ωστόσο φαίνεται πως η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει δίχως βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 9 εως 18 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις και τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 14 βαθμούς κελσίου.
Με τι καιρό θα γίνει η Ανάσταση

Το Μεγάλο Σάββατο περιμένουμε βροχές και καταιγίδες αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και μετά. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα σημειωθεί σημαντική βελτίωση του καιρού αλλά στις ηπειρωτικές περιοχές  θα υπάρξουν συννεφιές οι οποίες θα πυκνώσουν κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα οποτε θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σε όλα τα πελάγη 3 με 4 μποφόρ αλλά στα νότια πελάγη, το Μυρτώο και το Κρητικό θα φτάσουν ακόμη και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3 εως 17 βαθμούς, στα κεντρικά απο 7 εως 20 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 11 εως 20 βαθμούς κελσίου.
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στα ανοιχτά ωστόσο θα φτάσουν ακόμη και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 18 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ωστόσο το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 15 βαθμούς κελσίου.
Τι καιρό θα κάνει ανήμερα του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα περιμένουμε βελτιωμένο καιρό σε όλη την Ελλάδα με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές και πρόκαιρες μπορές θα εκδηλωθούν στα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα νότια πελάγη το πολύ μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα απο 6 εως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 7 εως 20 και ενδεχομένως 22 βαθμούς κελσίου και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 11 εως 22 βαθμούς κελσιου.
Στην Αττική περιμένουμε λιακάδα το πρωί αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 22 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λιακάδα το πρωί με αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 με 3 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 εως 21εναν βαθμούς κελσίου.

Με τι καιρό θα γίνει το ψήσιμο του οβελία σε όλη τη χώρα

- Στην Πάτρα περιμένουμε λιακάδα με δυτικούς ανέμους 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 8 εως 20 βαθμούς κελσίου.

- Στη Ζάκυνθο περιμένουμε λιακάδα αλλά και αραιές νεφώσεις με δυτικούς ανέμους 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 12 εως 20 βαθμούς κελσίου.

- Στο Ηράκλειο περιμένουμε λιακάδα με ένα βοριαδάκι 2 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 8 εως 22 βαθμούς κελσίου.

- Στην Κεφαλλονιά περιμένουμε λιακάδα με νότιους ανέμους 2 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 11 εως 21εναν βαθμούς κελσίου.

- Στην Κέρκυρα περιμένουμε λιακάδα με λίγα σύννεφα, νοτιάδες 4 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία απο 11 εως 20 βαθμούς κελσίου.

- Στα Γιάννενα περιμένουμε λίγα σύννεφα, ανέμους δυτικούς ασθενείς 2 με 3 μποφόρ και θερμοκρασία από 6 εως 19 βαθμούς κελσίου.

- Στην Αλεξανδρούπολη περιμένουμε λιακάδα το πρωί, με λίγα συννέφα το μεσημέρι και το απόγευμα, ανέμους ασθενείς και θερμοκρασία από 9 εως 18 βαθμούς κελσίου.

- Στην Καρδίτσα περιμένουμε λιακάδα, ασθενείς βοριάδες 2 με 3 μποφόρ και θερμοκρασία από 5 εως 23 βαθμούς κελσίου.

- Στο Πήλιο περιμένουμε λιακάδα το πρωί αλλά το μεσημερι και το απόγευμα περιμένουμε λίγα σύννεφα κυρίως στα χωριά απο την Πορταριά και πάνω. Οι άνεμοι ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 14 εως 20 βαθμούς κελσίου.

- Στο Ναύπλιο περιμένουμε λιακάδα, ανέμους βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 7 ως 22 βαθμούς κελσίου.

- Στην Καλαμάτα περιμένουμε λιακάδα, ένα βοριαδάκι 2 με 3 μποφόρ και θερμοκρασία από 8 εως 19 βαθμούς κελσίου.

- Στη Σπάρτη περιμένουμε λιακάδα με λίγα σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως ψηλά στον Ταύγετο. Ανέμους βοριάδες 2 με 3 μποφόρ και θερμοκρασία από 6 εως 22 βαθμούς.

- Στο Μεσολόγγι περιμένουμε λιακάδα με λίγα σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα, ανέμους βορειοδυτικούς 2 με 3 μποφορ και θερμορκασία απο 6 εως 23 βαθμούς.

- Στη Χίο περιμένουμε λιακάδα, νοτιοανατολικούς ανέμους 2 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 8 εως 21εναν βαθμούς κελσίου.

- Στην Πάτμο περιμένουμε λιακάδα, δυτικούς ανέμους 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 12 εως 21εναν βαθμούς κελσιου.

- Στην Πάρο περιμένουμε λιακάδα, ανέμους δυτικούς 4 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 11 εως 21εναν βαθμούς κελσιου.

- Στην Κάρυστο περιμένουμε λιακάδα, ανέμους νοτιοδυτικους 4 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 11 εως 20 βαθμούς κελσίου.

- Στην Μυτιλήνη περιμένουμε λιακάδα με λίγα σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα, ανατολικούς ανέμους 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 8 εως 22 βαθμούς κελσίου.

Η πρόγνωση για τη Δευτέρα του Πάσχα

Τη Δευτέρα του Πάσχα που κατά κανόνα είναι η μέρα επιστροφής των εκδρομέων περιμένουμε λίγες νεφώσεις που παροδικά θα πυκνώνουν κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μπορες στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφορ, στο Αιγαίο και τις ανατολικές περιοχές της χώρας θα πνεουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 εως 23 βαθμούς, στα κεντρικά από 9 ε ως 24 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 12 εως 21εναν βαθμούς κελσίου.
Στην Αττική περιμένουμε αίθριο ουρανό με λίγες νεφώσεις, ανέμους μεταβλητούς ασθενείς και θερμοκρασία από 10 εως 23 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο ουρανό το πρωί αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7 εως 22 βαθμούς κελσίου.

Πηγή: newsit.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...