Παραιτήθηκε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας Τουρκάκης Αριστείδης απο τον συνδυασμό του κου Ζούτσου Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Παραιτήθηκε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας Τουρκάκης Αριστείδης απο τον συνδυασμό του κου Ζούτσου

Written By Παλλήνη Press on Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 | 2:31 μ.μ.

unnamed

Επιστολή παραίτησης κ. Τουρκάκη Αριστείδη, πρ Προέδρου της δημοτικής Ενότητας Ανθούσας

Δήμος Παλλήνης 14/3/2013


Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες,

Το πρωί της Παρασκευής 14/3 υπέβαλλα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την παραίτησή μου τόσο από τη θέση του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας όσο και από του Τοπικού Συμβούλου, θέτοντας τον εαυτό μου εκτός διοίκησης.

Στην απόφασή μου αυτή οδηγήθηκα μετά από τα αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν σε θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα μας, αλλά και μετά από συσσωρευμένη δυσαρέσκεια απέναντι στις πολιτικές του Δήμου που οδήγησαν στην απαξίωση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων και των Προέδρων τους και τελικά στην απαξίωση των Δημοτικών Ενοτήτων. Η οικονομική δυσπραγία του Δήμου εξαιτίας των μνημονίων δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελεί, κατά την άποψη μου, δικαιολογία και άλλοθι για την απαξίωση αυτή.

Παρά τις παραινέσεις, τις προσωπικές προσπάθειες, το φιλότιμο και τον «πατριωτισμό» να αντισταθμιστεί το έλλειμμα στοιχειωδών παροχών για την εξασφάλιση τουλάχιστον των αυτονόητων για την εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής μας Ενότητας από το Δήμο, το αποτέλεσμα υπήρξε αρνητικό.

Δυστυχώς πλήθος εισηγητικών αποφάσεων του Τοπικού Συμβουλίου της Ανθούσας, πολύ σημαντικών για την περιοχή μας, έμειναν στις καλένδες, είτε από αδυναμία να υλοποιηθούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, είτε γιατί απλά τέθηκαν σε «αγρανάπαυση».

Μέχρι την ημερομηνία παραίτησής μου είχαμε διαβιβάσει με την διαδικασία που προβλέπει ο Καλλικρατικός νόμος προς την Δημοτική μας Αρχή περίπου 65 στην πλειοψηφία ομόφωνες αποφάσεις του τοπικού μας Συμβουλίου για θέματα και προβλήματα που είχαμε καταγράψει. Απάντηση, για την πλειοψηφία των εισηγήσεων, δεν έχουμε πάρει μέχρι την ημερομηνία παραίτησής μου, παρ’ ότι ο νόμος προβλέπει προθεσμία απάντησης εντός μηνός. Μερικά από τα θέματα αυτά ήταν ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ και ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΤΗΤΑΣ, επίσης πολλά θέματα δεν είχαν καθόλου κόστος και αυτά που είχαν ένα μικρό κόστος θα μπορούσαμε να τα προγραμματίζουμε.

Σας αναφέρω μερικές από τις εισηγητικές αποφάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Ανθούσας όπως είναι η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων, συντήρηση και κατασκευή έργων οδοποιίας, τοποθέτηση μικρών και μεγάλων κάδων απορριμμάτων, συντήρηση και μέτρα ασφάλειας παιδικών χαρών, εισηγήσεις για την καθαριότητα, κατασκευή αγωγού όμβριων υδάτων στη Λ.Ανθούσας, τοποθέτηση πεζοδρομίων στη Λ.Ανθούσας, συντήρηση και δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, εγκαταστάσεις δημοτικού φωτισμού, λύση προβλημάτων ονοματοθεσίας οδών, δενδροφυτεύσεις, αποκατάσταση ζημιών σε πίλαρ της ΔΕΗ, δημιουργία νέας παιδικής χαράς, συντήρηση και ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και διάφορες προτάσεις για την άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών.

Οι προτάσεις που είχαμε καταθέσει από την πρώτη στιγμή, για αποκέντρωση των υπηρεσιών του Δήμου προς όφελος των πολιτών, δεν έτυχαν της ανάλογης αποδοχής, ενώ αντί αυτού συνεχίστηκε η εμμονή της Διοίκησης να υπερσυγκεντρώνει τις δραστηριότητες στο κέντρο του Δήμου, αποδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο το φάσμα παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες της Ανθούσας.

Για όλα τα παραπάνω και γιατί ουδέποτε έβαλα στη ζωή μου τους τίτλους και τα αξιώματα πάνω από αυτό το καθήκον και την υποχρέωση να προασπίζομαι τα συμφέροντα της Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας, προχώρησα στη ενέργεια αυτή, ως υπέρτατη πολιτική κίνηση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Η απόφασή μου αυτή δε συνιστά φυγομαχία, αλλά ένα ηχηρό μήνυμα στα αυτιά αυτών που χαράζουν πολιτικές και μπορούν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη σε ολόκληρο το Δήμο.

Εύλογα ύστερα από αυτά που σας ανέφερα θα αναρωτηθεί ο κάθε δημότης, «Καλά και γιατί δεν παραιτήθηκες ή δεν παραιτηθήκατε όταν άρχισαν να συμβαίνουν όλα αυτά;» Η παραίτηση, αγαπητοί μου Δημότες, δεν είναι πάντα λύση. Τα κοινά, εκτός από μεράκι θέλουν και υπομονή. Αυτό έκανα κι εγώ, έκανα υπομονή, δικαιολογώντας αρκετά πράγματα σαν νέος Δήμος που είμαστε. Οι δημότες δικαιούνται ειλικρινείς απαντήσεις και όχι μεσοβέζικες κουβέντες και αδιαφορία όπως κάνουν οι επαγγελματίες πολιτικοί. Προσωπικά ήμουν πάντα ανήσυχος και ενεργός πολίτης και έτσι θα παραμείνω όσο μπορώ. Εκείνο που με ανησυχεί περισσότερο είναι η παθητική στάση και η αδιαφορία. Η κοινωνική και οικονομική κρίση που περνάμε δεν είναι δικαιολογία για απραξία.

Ευχαριστώ τους Συμβούλους της Δημοτικής μας Κοινότητας που με ομόφωνες αποφάσεις προσπάθησαν να προωθήσουν τοπικά θέματα για το όραμα που μοιραστήκαμε και την προσπάθεια που συνεχίζουν να καταβάλλουν σε αυτό το πολύ δύσκολο και άνισο περιβάλλον αλλά και την αλληλεγγύη που αναπτύξαμε αντιμετωπίζοντας συμπληρωματικά τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ευχαριστώ κυρίως όλους τους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές του 2010 και ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη από όσους πίκρανα στη διάρκεια της θητείας μου ή δεν κατάφερα να κάνω πραγματικότητα τις προσδοκίες τους.

Η παραίτησή μου εκτιμώ ότι δικαιώνει την εμπιστοσύνη με την οποία με τίμησαν, καθώς κάποιες φορές στην πολιτική όταν προσκρούεις σε αδιαφορία και σε έλλειψη στοιχειώδους οργάνωσης, χρήσιμο είναι να μην επιτρέπεις με την πρακτική σου τη διατήρηση αυτής της κατάστασης, αλλά να την μάχεσαι.

Να τη μάχεσαι με τον πλέον ηχηρό τρόπο.

Θα είμαι παρών για μια πόλη που μας αξίζει ελπίζοντας και προσδοκώντας το καλύτερο.


Τουρκάκης Αριστεήδης
Πρ. Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας

6

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...