Τελικά ποιος χρωστάει; Ο πρώην Δήμος Γέρακα ή ο πρώην Δήμος Παλλήνης; Κάτι δεν μας λες καλά κε Ζούτσο!!! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Τελικά ποιος χρωστάει; Ο πρώην Δήμος Γέρακα ή ο πρώην Δήμος Παλλήνης; Κάτι δεν μας λες καλά κε Ζούτσο!!!

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 | 3:44 μ.μ.

Διευκρινήσεις δίνει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κος Μπουντουβάς Τάσος σχετικά με το αν υπάρχουν εκκρεμότητες απο τις εντάξεις στο Σχέδιο Πόλης στον πρώην δήμο Γέρακα.

Πιο συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης λέει επί λέξη:

"Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 21-11-2013 και στη διάρκεια της συζήτησης για το Τεχνικό Πρόγραμμα, υπέβαλα στον κ. Δήμαρχο το ερώτημα, εάν υπάρχουν εκκρεμότητες του πρώην Δήμου Γέρακα από τις εντάξεις στο Σχέδιο Πόλης.

Η ερώτηση είχε να κάνει με εκκρεμότητες του δήμου προς την ΕΡΤ για την Κεραία, την ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα και τον Ιππικό Όμιλο για οικόπεδά τους.

Ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν εκκρεμότητες με λεφτά και με είδος, αλλά δεν υπάρχει δικαστική απαίτηση όπως με την REDS στον πρώην Δήμο Παλλήνης.

Ανέφερε μάλιστα ότι με τα 10 εκατομμύρια που είχε αποθεματικό θα τις κάλυπτε!

Από την απάντηση του κ Δημάρχου προκύπτουν τα εξής νέα ερωτήματα:

- Αν υπάρξει δικαστική προσφυγή, θα έχουμε μια νέα υπόθεση όπως της REDS με τον πρώην Δήμο Παλλήνης;

- Σε αυτήν την περίπτωση τα 10 εκατομμύρια θα ήταν ¨πλασματικό¨ πλεόνασμα;

- Από ποια τράπεζα γης θα καλυφθούν οι απαιτήσεις τους;"

Στη συνέχεια η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος κα Λεβαντή Μαρία πήρε τον λόγο και σχολιάζοντας όλα τα παραπάνω λέει επί λέξη:

"Κι ενώ εκκρεμούν οι οφειλές του Δήμου Παλλήνης από τον πρώην Δήμο Γέρακα, όπως τις ανέφερε ο Τάσος ο Μπουντουβάς, ο Δήμαρχος τρία χρόνια τώρα διαλαλεί προς όλες τις κατευθύνσεις λοιδορώντας την Παλλήνη την οφειλή του πρώην Δήμου Παλλήνης προς την REDS, αποσιωπώντας το γεγονός, ότι το σχέδιο της Παλλήνης καλύπτει τις οφειλές του.

Αποκρύπτοντας επιμελώς την επαρκή τράπεζα γης των Πράξεων Εφαρμογής του Βακαλόπουλου και της Μπαλάνας, όπου Κύριος οίδε, εάν την έβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την εταιρεία, αφού ουδείς θεσμικός παρίστατο πλην του ιδίου.

Χρονοτριβώντας χαρακτηριστικά την προώθηση της πολεοδομικής μελέτης του Μηχαλινού, απ’ όπου θα μπορούσε να διεκδικήσει ισόποση (και πλέον) μετατροπή γης σε χρήμα (το 2011 διαπιστώθηκε η ύπαρξη του τοπικού ρυμοτομικού της ‘’Ερασμείου’’, το 2012 συζητήθηκε η αντιμετώπιση, το 2013 ακόμη αναμένουμε). Καθυστερώντας περίεργα την διαδικασία του Διοικητικού Κέντρου, όπου υπάρχει σημαντικό απόθεμα γης για διοίκηση, κοινωφελή και αποκατάσταση οφειλών.

Μας έχει εκφράσει σε κάθε τόνο το πόσο περιττή σπατάλη γης θεωρεί για την Κάντζα τους κοινόχρηστους χώρους του Τριγώνου Καμπά. Ελπίζω να μην φθάσει στην τροποποίηση του σχεδίου για την ακύρωσή τους. Δεν ξέρω εάν η Κάντζα ευχαριστείται για τα νέα της πεζοδρόμια περισσότερο απ’ ότι ανησυχεί για τους κοινόχρηστους χώρους της.

Εγώ τουλάχιστον δεν θα δεχθώ την υποθήκευση του μέλλοντος της πόλης στην διαχείριση του λαϊκισμού."

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...