Pole position και 3η θέση στο Παγκόσμιο Championkart για τον Σταθακόπουλο από την Παλλήνη Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Pole position και 3η θέση στο Παγκόσμιο Championkart για τον Σταθακόπουλο από την Παλλήνη

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 | 11:48 μ.μ.

 

Η μεγάλη γιορτή του ενιαίου πρωταθλήματος Championkart πραγματοποιήθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου στην πίστα του Jesolo, στην Ιταλία και είχε έντονο Ελληνικό χρώμα. Το 2013 ο θεσμός του Championkart πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε 15 χώρες και το 2014 θα προστεθούν τουλάχιστον άλλες 3 χώρες.

Σχεδόν 180 οδηγοί συμμετείχαν στον Παγκόσμιο Τελικό του 2013, χωρισμένοι σε 7 κατηγορίες ενώ όλο το 4ήμερο του αγώνα βρισκόταν στην πίστα ο Giancarlo Fisichela, εκπρόσωποι υπουργείων αθλητισμού και Εθνικών Ομοσπονδιών Αυτοκινήτου από ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά εκπρόσωπος της FIA η οποία έχει εντάξει τον Διεθνή Τελικό του Championkart στο αγωνιστικό της ημερολόγιο. Ο Άγγελος Σταθακόπουλος, με το Superfast Championkart, έκανε τη 2η φετινή του εμφάνιση και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Στις δοκιμές της Πέμπτης και της Παρασκευής, σε στεγνή πίστα, ήταν σταθερά ανάμεσα στους ταχύτερους οδηγούς της κατηγορίας Senior στην οποία συμμετείχε. Το Σάββατο, μέρα των χρονομετρημένων δοκιμών, η βροχή έπεφτε από νωρίς το πρωί.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε ότι μπορεί να είναι γρήγορος σε όλες τις συνθήκες και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα χρονομετρημένα κατακτώντας την pole position. Ξεκινώντας ως το απόλυτο φαβορί στα δύο προκριματικά σκέλη, επίσης με έντονη βροχή, αντιμετώπισε προβλήματα από την επιθετικότητα των υπόλοιπων οδηγών και υποχώρησε σε θέσεις. Αντίστοιχα προβλήματα, με συνεχή χτυπήματα, αντιμετώπισε και στον ημιτελικό της Κυριακής. Χωρίς η βροχή να έχει σταματήσει ούτε λεπτό, ξεκίνησε τον τελικό από την 8η θέση και δεν είχε εύκολο έργο. Διεκδίκησε τη νίκη και τελικά τερμάτισε στην 3η θέση αποσπώντας τα πλέον θετικά σχόλια.

 

«Η συμμετοχή μου στον Παγκόσμιο Τελικό του Championkart 2013, αποφασίστηκε τον Ιούνιο, από κοινού με τη Superfast Ferries, επί σειρά ετών βασικό υποστηρικτή μου και τον Albino Parolin, ιδιοκτήτη της Parolin Racing που μου παραχώρησε το kart που συμμετείχα. Το γεγονός αυτό μου έδωσε την κατάλληλη θετική ψυχολογία αλλά ανέβασε και την αδρεναλίνη μου, μήνες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα. Όταν επιτέλους έφτασε η ώρα των δοκιμών ξεκίνησα πολύ δυνατά. Από το πρώτο κιόλας σκέλος σημείωσα πολύ ανταγωνιστικούς χρόνους. Δούλεψα μεθοδικά χωρίς να δίνω ιδιαίτερη σημασία στους χρόνους των δοκιμών, ψάχνοντας διαφορετικές λύσεις για το στήσιμο του kart. Έτσι, χωρίς καθόλου άγχος, ολοκλήρωσα την προετοιμασία μου έχοντας εντοπίσει και ποιοι άλλοι οδηγοί θα ήταν δυνατοί στον αγώνα, εκτός των Ιταλών, τους περισσότερους από τους οποίους τους γνώριζα από τον αγώνα του Ιουνίου στο Preccenico που είχα τερματίσει 2ος.

 

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου άρχισε να βρέχει κι έτσι όλη η δουλειά που έκανα σε στεγνή πίστα, δε θα με βοηθούσε. Μπαίνοντας στην πίστα για τη διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμών, ένιωσα μεγάλη εμπιστοσύνη στο kart και τις ρυθμίσεις που είχα επιλέξει, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από το αποτέλεσμα. Κατέκτησα την pole position και θα ξεκινούσα τα 2 προκριματικά σκέλη του Παγκόσμιου Τελικού από την 1η θέση. Στο 1ο σκέλος έκανα καλή εκκίνηση, διατήρησα την πρωτοπορία και μαζί με τον οδηγό που με ακολουθούσε πήραμε σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους. Στον 8ο από τους 12 γύρους και αφού προηγήθηκαν χτυπήματα, υποχώρησα στη 2η θέση στην οποία και τερμάτισα. Στο 2ο προκριματικό σκέλος, έστριψα και πάλι 1ος αλλά αυτή τη φορά τα χτυπήματα που δέχτηκα ήταν πιο αποφασιστικά και με έριξαν στην 15η θέση, για να τερματίσω τελικά 7ος.

 

Στον ημιτελικό της Κυριακής, κάτω από ασταμάτητη βροχή, ξεκίνησα 4ος, έκανα εκπληκτική εκκίνηση διεκδικώντας την 1η θέση, όμως ένας από τους αντιπάλους μου είχε άλλα σχέδια και με έστειλε στη 16η! Οδηγώντας πραγματικά γρήγορα στη συνέχεια κατάφερα να τερματίσω 8ος. Η εκκίνηση του τελικού ήταν πέρα από κάθε προσδοκία αφού από 8ος ανέβηκα 2ος. Η πίεση και οι επαφές για τη διεκδίκηση της νίκης έφεραν αλλεπάλληλα προσπεράσματα, με τους Ισπανούς οδηγούς να ξεχωρίζουν για την ταχύτητα τους, τους Αμερικανούς για την επιθετικότητα τους και τους Ιταλούς να συνδυάζουν ιδανικά τα προηγούμενα χαρακτηριστικά με την πείρα και το πείσμα τους. Μετά από 18 εκπληκτικούς γύρους, το πέσιμο της καρό σημαίας βρήκε νικητή τον ταχύτατο στη βροχή, Ιταλό Luca Pagliai, στη δεύτερη θέση τον Ισπανό Miguel Berto και στην 3η θέση, μόλις 7 δέκατα πίσω από τον 2ο, τερμάτισα εγώ ανεβάζοντας την Ελληνική σημαία στο βάθρο των νικητών. Στην 4η και στην 5η θέση βρέθηκαν δύο ακόμα Ισπανοί ενώ ενδεικτικό του μεγάλου ανταγωνισμού είναι ότι ο πρωταθλητής Ιταλίας και νικητής του Παγκόσμιου Τελικού του 2012, Danilo Lucchese, τερμάτισε στην 6η θέση ενός τελικού που κατά γενική ομολογία είχε τον μεγαλύτερο συναγωνισμό και προσέφερε το περισσότερο θέαμα ανάμεσα σε όλες τις κατηγορίες.

 

Έχοντας ολοκληρώσει την προσπάθεια μου, δε χαλάρωσα, αφού ήταν η ώρα που ο 5χρονος γιός μου μπήκε στην πίστα κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση, σε έναν αγώνα επίδειξης για οδηγούς μέχρι 8 ετών. Ένιωσα μεγάλη χαρά, συγκίνηση αλλά και αγωνία αφού παρά τη βροχή οι μικροί αυτοί οδηγοί συμμετείχαν με ελαστικά για στεγνή πίστα κάνοντας πραγματικά επίδειξη δυνατοτήτων! Τώρα, μετά από δύο πολύ επιτυχημένους αγώνες στους οποίους συμμετείχα τη φετινή χρονιά με την καθοριστική υποστήριξη της Superfast Ferries, θα οργανώσουμε τα αγωνιστικά μας πλάνα για το 2014 με στόχο πάντοτε τη συμμετοχή στο διαρκώς αναπτυσσόμενο πρωτάθλημα Championkart. Έχοντας επίσης την υποστήριξη του Albino Parolin, θα προετοιμαστώ κατάλληλα για νέους αγώνες, σε νέες πίστες με τον ίδιο πάντα στόχο: την ειλικρινή και επιτυχημένη συνεργασία με όσους με υποστηρίζουν αλλά και τη διάκριση ανάμεσα στους καλύτερους του θεσμού. A la prossima!!!».

Η προσπάθεια του Άγγελου Σταθακόπουλου υποστηρίχθηκε και το 2013, για 8η χρονιά από τη Superfast Ferries που διαθέτει στόλο 4 υπερσύγχρονων επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων που δραστηριοποιούνται μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας και Πειραιά-Ηρακλείου και είναι μέλος της Attica Group προσφέροντας σύγχρονες και υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Υποστηρίχθηκε επίσης από την Parolin Racing Karts, κορυφαίο εργοστάσιο κατασκευής kart, κινητήρων και ανταλλακτικών kart και διοργανώτρια του ενιαίου πρωταθλήματος Championkart.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...