Μαρτυρία: "Γνώρισα τους γονείς της Μαρίας" - Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση (Βίντεο - Φωτογραφίες) Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μαρτυρία: "Γνώρισα τους γονείς της Μαρίας" - Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Written By Παλλήνη Press on Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 | 11:45 π.μ.

Mία νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της Μαρίας, σύμφωνα με μαρτυρία Έλληνα βιοτέχνη που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Ο Θεόδωρος Αθανασιάδης, μόνιμος κάτοικος Βουλγαρίας, παρενέβη κατά τη διάρκεια της εκπομπής και συνομίλησε με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το 2010 είχε δει την εξάχρονη σε νοσοκομείο που βρίσκεται στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας, όταν ο ίδιος επισκέφτηκε το νοσηλευτικό ίδρυμα λόγω της εγκυμοσύνης της συζύγου του.

Όπως περιέγραψε ο βιοτέχνης, το μικρό κορίτσι είχε πρόβλημα με τα μάτια του και συνοδευόταν από τους βιολογικούς του γονείς, οι οποίοι είναι Βούλγαροι Ρομά.

Η μαρτυρία του δίνει μία άλλη διάσταση στο θέμα, καθώς, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται, η Μαρία δεν έφτασε στον καταυλισμό των Φαρσάλων κατόπιν αγοραπωλησίας αλλά παραδόθηκε από τους βιολογικούς της γονείς. Την ίδια στιγμή υπάρχουν μαρτυρίες από γείτονες ότι οι δύο Ρομά μετέφεραν πριν από αρκετό καιρό την 6χρονη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για τις απαραίτητες οφθαλμολογικές εξετάσεις, γεγονός που ενισχύει την πληροφορία ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

«Το 2010 η γυναίκα μου ήταν έγκυος και είχαμε πάει σε νοσοκομείο του Σαντάνσκι. Εκεί είδαμε την Μαρία, η οποία νοσηλευόταν καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα μάτια της. Η σύζυγός μου ρώτησε την μητέρα της και αυτή της είπε ότι η μικρή είναι 2,5 ετών. Η μητέρα του παιδιού ήταν τσιγγάνα Βουλγάρα και ο πατέρα ξανθός με γαλανά μάτια. Πρόκειται για φτωχούς ανθρώπους που εργάζονται σε βιοτεχνίες της Βουλγαρίας και σε χωράφια στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Oργή στον καταυλισμό

Δημοσιογραφικό συνεργείο του «Κίτρινου Τύπου» και του zougla.gr επισκέφτηκε τον καταυλισμό και κατέγραψε τις αντιδράσεις των συγγενών και φίλων του ζευγαριού σχετικά με τις εξελίξεις για τη μικρή Μαρία. Οι περισσότεροι ξέσπασαν για την απόφαση να απομακρυνθεί το κοριτσάκι από την «οικογένειά» του και κατήγγειλαν ότι τα περισσότερα ΜΜΕ διαστρέβλωσαν την αλήθεια. «Την πρόσεχαν σαν δικό τους παιδί. Είμαστε γείτονες και δεν είχαν δώσει ποτέ δικαίωμα σαν οικογένεια. Είναι ψέματα πως έγινε αρπαγή ανηλίκου. Πρόκειται για παράνομη υιοθεσία», τόνισαν χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την υπόθεση η οργάνωση «Χαμόγελο του Παιδιού» και επιρρίπτοντας ευθύνες στις αρμόδιες Αρχές που εκδίδουν -χωρίς έλεγχο- πιστοποιητικά γέννησης.

«Πριν από έναν χρόνο είχαν κινήσει νομικές διαδικασίες προκειμένου να νομιμοποιηθεί η υιοθεσία του παιδιού. Η δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπόθεση ωστόσο απεβίωσε και για το λόγο αυτό η διαδικασία "πάγωσε". Η δικηγόρος ονομαζόταν Κική Νικηφορίδου». Τα παραπάνω αποκάλυψαν οι συγγενείς των Σαλή Χρήστου και Δημοπούλου Ελευθερίας, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, κατηγορούμενοι για «αρπαγή ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει τα δεκατέσσερα έτη από κοινού και υφαρπαγή ψευδών βεβαιώσεων κατ’ εξακολούθηση από κοινού».

Απαντώντας σε ερωτήσεις του zougla.gr για ποιο λόγο είχε το πλαστό πιστοποιητικό γεννήσεως για τη μικρή, είπαν ότι επρόκειτο για μία έσχατη λύση προκειμένου να φαίνεται, έστω και τυπικά, ότι έχουν νόμιμα υπό την προστασία τους το κορίτσι, καθότι διακόπηκαν οι νομικές διαδικασίες της υιοθεσίας. Όπως επισήμαναν «ήταν κάτι που έγινε πολύ εύκολα, με μία αίτηση και γι' αυτό τον λόγο το έκαναν».

Οι συγγενείς, του ζεύγους, φανερά στενοχωρημένοι και καταβεβλημένοι, ζητούν επίμονα να επιστρέψει το κορίτσι πίσω, χαρακτηρίζοντας ως «πολύ άδικη και ρατσιστική» τη δικαστική απόφαση για την προφυλάκιση του ζευγαριού.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...