Ο σύμβουλος της τοπικής ενότητας Γέρακα Στρίγκος Κώστας απαντάει σε συνδημότη μας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη πλατεία Μακεδονίας Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ο σύμβουλος της τοπικής ενότητας Γέρακα Στρίγκος Κώστας απαντάει σε συνδημότη μας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη πλατεία Μακεδονίας

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013 | 1:47 μ.μ.

Αγαπητέ συνδημότη,

σε συνέχεια του άρθρου σας στο ΠΑΛΛΗΝΗ PRESS σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη πλατεία Μακεδονίας στο Γέρακα,  θα ήθελα κατά αρχήν να σας πω ότι σε αρκετά μεγάλο βαθμό συμφωνώ με τις σκέψεις σας, τις οποίες βρίσκωαπόλυτα ορθές και λογικές.
Νιώθω όμως την ηθική υποχρέωση λόγω τις θέσης μου στο Τοπικό Συμβούλιο ως σύμβουλος αντιπολίτευσης, ως χρήστης της πλατείας, αλλά και ως κάτοικος αυτής της πόλης επί σαράντα πέντε έτη, έχοντας ζήσει όλες της αλλαγές της, να δώσω στη δημοσιότητα ορισμένες απαντήσεις όχι με λόγια αλλά με έγγραφα, τα οποία έχω καταθέσει στο Πρόεδρο του συμβουλίου σε προηγούμενα συμβούλια αφού πρώτα συζήτησα με κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να βοηθήσω το δύσκολο και βαρύ έργο της Δημοτικής αρχής.
Δυστυχώς όμως οι σκέψεις και οι προτάσεις μου αυτές δεν βρήκαν αυτιά ανοιχτάαλλά στείρες αντιπολιτευτικές αντιδράσεις, με αποκορύφωμα την πολυδιαφημισμένη διαβούλευση για την ανάπλασή της.
Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δώσατε να τοποθετηθώ, και να ξέρετε ότι θα είμαι στην διάθεση την δική σας αλλά καιόποιου άλλου συνδημότη θελήσει να συζητήσουμε, αλλά και να δοθούν περισσότερες διευκρινήσεις.
Για του λόγου του αληθές των όσων παραπάνω έγραψα επισυνάπτω τα σχετικά έγγραφα με τις αντίστοιχες ημερομηνίες.


Φιλικά ,

ΣΤΡΙΚΟΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ


1.
ΣΤΡΙΚΟΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ                             ΓΕΡΑΚΑΣ     12/11/2011              
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.Ε.ΓΕΡΑΚΑ


ΠΡΟΣ : Τον Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Δ.Ε. Γέρακα κ. Μαζίτσο Φ.

ΘΕΜΑ:  Επέκταση μελέτης  ανάπλασης της πλατείας Μακεδονίας.


Κε Πρόεδρε,

Παρακαλώ όπως εντάξετε προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη του ερχομένου Συμβουλίου το παρακάτω θέμα :

.

Λήψη απόφασης εισήγησης του θέματος στο Δ.Σ. του Δήμου Παλλήνης προκειμένου να ενταχθεί στην μελέτη ανάπλασης και ανακατασκευής της  κεντρικής πλατείας του Γέρακα και το υπόλοιπο τμήμα αυτής δηλαδή από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου  έως και την συμβολή  με την οδό Ιωαννίνων και Λ. Μαραθώνος.

Σας ευχαριστώ.

2.
ΣΤΡΙΚΟΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ                                      ΓΕΡΑΚΑΣ  29/4 /2012              
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.Ε.ΓΕΡΑΚΑ

ΠΡΟΣ : Τον Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Δ.Ε. Γέρακα κ. Φ.Μαζίτσο.

ΘΕΜΑ:  Κυκλοφοριακή μελέτη στους δρόμους πέριξ της πλατείας Μακεδονίας.


Κε Πρόεδρε,

Παρακαλώ όπως εντάξετε προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης το παρακάτω θέμα :

1.

Λήψη απόφασης για εισήγηση του θέματος στο Δ.Σ. του Δήμου Παλλήνηςπροκειμένου να επανασχεδιαστούν οι οδικές σημάνσεις του ΚΟΚ στους δρόμους  γύρω από την πλατεία Μακεδονίας, αλλά και να δοθεί λύση στο πρόβλημα με την στάθμευση των αυτοκινήτων σε κάθε σημείο ανεξαρτήτως απαγόρευσης, το οποίο εντατικοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες με την ανακατασκευή της πλατείας.


Σας ευχαριστώ.

3.

ΣΤΡΙΚΟΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ                                      ΓΕΡΑΚΑΣ  13/3/2013              
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.Ε.ΓΕΡΑΚΑ

ΠΡΟΣ : Τον Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Δ.Ε. Γέρακα κ. Φ.Μαζίτσο.

ΘΕΜΑ:  Έλεγχοι καλής λειτουργίας παιδικών χαρών


Κε Πρόεδρε,
Με τον ερχομό της άνοιξης είναι βέβαιο ότι οι επισκέψεις των παιδιών στις παιδικές χαρές θα αυξηθούν και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει αυτές να είναι σε κατάσταση τέτοια ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια για τα παιδιά.
Επειδή το θέμα το έχω ξαναφέρει στο συμβούλιο αλλά δεν έγινε από πλευράς των υπηρεσιών του Δήμου καμία ενέργεια, και αναφέρομαι πρώτιστος στις παλαιότερες, θα σας παρακαλέσω όπως εντάξετε το θέμα προς συζήτηση στα ημερησίας διάταξης, προκειμένου να αποφασίσουμε την παραπομπή του στην Επιτροπή ποιότητας ζωής.

Σας ευχαριστώ.


4.


ΣΤΡΙΚΟΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ                                      ΓΕΡΑΚΑΣ  10/ 4/ 2013            
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.Ε.ΓΕΡΑΚΑ
ΓΕΡΑΚΑΣ 15344

ΠΡΟΣ : Τον Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Δ.Ε. Γέρακα κ. Φ.Μαζίτσο.

ΚΟΙΝ :  α. Τεχνικές υπηρεσίες
             β. Αντιδήμαρχο κ. Καραγιάννη Γρηγόριο
 
ΘΕΜΑ: Έλεγχος παιδικών χαρών Δ.Ε Γέρακα

Κε Πρόεδρε,

  Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Τοπικού συμβουλίου Γέρακα, ένα από τα θέματα τις ημερήσιας διάταξης προς συζήτηση, ήταν εκείνο που είχα καταθέσει και  αφορούσε τον έλεγχο ασφαλείας και καλής λειτουργίας των παιδικών χαρών  της Δ.Ε. Γέρακα, ενόψει της αυξημένης προσέλευσης παιδιών και γονέων λόγω της άνοιξης.
Η απάντησή σας στο ίδιο συμβούλιο ήταν γραπτή, με αναλυτική κατάσταση όλων των παιδικών χαρών  και των εργασιών που έχουν γίνει η θα γίνουν σε αυτές από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, με την διαβεβαίωση πως είναι όλες ελεγμένες και κατάλληλες να δεχθούν τα παιδιά με ασφάλεια.
Θα ήθελα λοιπόν να διαβεβαιώσω το σώμα πως μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που έκανα ο ίδιος σε πέντε από αυτές, κάποιες βρέθηκαν σε απαράδεκτη κατάσταση και ακατάλληλες για να παίζουν παιδιά, ενώ κάποιες άλλες απλά παραμελημένες.

Και αναφέρω:
Η επί της οδού Μακρυγιάννη : γεμάτη χόρτα.

Η επί της οδού Δελφών & Βόλου : γεμάτη χόρτα.

Η επί της οδού Λασιθίου : χόρτα , σπασμένο παγκάκι , και χαλασμένη περίφραξη με τα σύρματα να εξέχουν.

Η επί της οδού Κριεζή & Τσακάλωφ : χόρτα , σπασμένα κάγκελα , ένα όργανο (καρουζέλ)  σπασμένο.

Η επί της οδού Θεσσαλονίκης : χόρτα , υπολείμματα κομμένων δέντρων , χαλίκια παντού , χαλασμένη περίφραξη με τα σύρματα να εξέχουν.

Θεωρώ σωστή και επιβεβλημένη, αλλά ελλιπή, την πρωτοβουλία των υπηρεσιών του Δήμου στον έλεγχο των παιδικών χαρών, με τη κατάσταση τους πλην ορισμένωννέων κατασκευών να είναι σε άθλια κατάσταση και να χρήζουν άμεσων ριζικών επισκευών και διορθώσεων βάση του κανονισμού λειτουργίας τους, και για το πιο ευχάριστο παιχνίδι των παιδιών και για να μη γίνουμε μάρτυρες κάποιου σοβαρούατυχήματος.

Για τους πιο πάνω λόγους θεωρώ ότι θα πρέπει να εντάξετε το θέμα ξανά στην ημερήσια διάταξη του ερχομένου Τοπικού συμβουλίου προκειμένου να δοθούν όλες οι απαραίτητες διευκρινήσεις από πλευράς σας.                        

                                                

                                                                         ΣΤΡΙΚΟΣ ΚΩΝ/NΟΣ
                                                            Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Γέρακα

1 σχόλια :

Agalaigiatapaidiatest είπε...

Καλημέρα σας,
στα παραπάνω θα ήθελα να προσθέσω και την ημιτελή παιδική χαρά της οδού Μυρτιάς, η οποία παραμένει εδώ κι 4 μήνες με δάπεδο από μπετόν (οτι πρέπει δηλ. για παιδάκια). Οι μέχρι σήμερα δικαιολογίες ήταν : ο υπεύθυνος είναι σε άδεια, ο υπεύθυνος είναι σε σεμινάρια, τα ειδικά δάπεδα καθυστερησαν να έρθουν.
Αν και είμαι καλοπροαίρετος θα πρότεινα σε κάποιον δημ.σύμβουλο να ελέγξει αν υπάρχει υπολοιπόμενο ποσό του αρχικού προϋπολογισμού (το οποίο αφορά στο δάπεδο) της παιδικής χαράς, ή το ποσό αυτό έχει αναλωθεί σε άλλες εργασίες.
Ευχαριστώ

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...