Σπύρος Κωνσταντάς: «Αυτή είναι η πραγματικότητα» - «Εισαγγελέας τώρα στον Δήμο Παλλήνης για να γίνει έλεγχος στα οικονομικά» [ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ] Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Σπύρος Κωνσταντάς: «Αυτή είναι η πραγματικότητα» - «Εισαγγελέας τώρα στον Δήμο Παλλήνης για να γίνει έλεγχος στα οικονομικά» [ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ]

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013 | 2:00 μ.μ.

036_thumb

«Πρέπει τώρα να μπει εισαγγελέας στον Δήμο και να γίνει έλεγχος στους πρώην δήμους Παλλήνης και Γέρακα αλλά και στην Κοινότητα Ανθούσας, έτσι ώστε να πληρώσουν όσοι έχουν βλάψει τον τόπο μας»
«Δυστυχώς ο κ. Ζούτσος και η παρέα του όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν τα νέα δεδομένα, αλλά και δημιούργησαν ένα κλειστό κύκλωμα εξουσίας, πρωτόγνωρο για τα αυτοδιοικητικά πράγματα»
«Όλα όσα λέω αποδεικνύονται με επίσημα έγγραφα και μπορεί κάθε δημότης να τα πληροφορηθεί εγγράφως από τις υπηρεσίες του Δήμου! Μετά απ’ όλα αυτά συνεχίζουν να μιλούν για χρέη του πρώην δήμου Παλλήνης;»
konstantas1
  • Κύριε Δήμαρχε, έχουν περάσει δυόμισι χρόνια θη­τείας της Δημοτική Αρχής.
  • Σε όλο αυτό το διάστημα, παρά τις συνεχείς επιθέσεις εναντίον σας από τον κ. Ζούτσο και συνεργάτες του, εσείς στην ουσία επιλέξατε να μην δίνετε απαντήσεις. Τι σας ώθησε σε αυτή τη στάση;
Είναι γεγονός ότι άφησα να περάσουν δύο χρόνια χωρίς να δώσω συγκεκριμένες απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που προέκυψαν κατά τη διοίκηση του δήμου από τον κ. Ζούτσο. Πίστευα και πιστεύω στο θεσμό της τοπικής αυτο­διοίκησης. αλλά ταυτόχρονα θεώρησα σκόπιμο μετά τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ να δοθεί ο χρόνος στη νέα διοίκηση του δήμου να ενημερωθεί, να οργανώσει και να προγραμματίσει τις εξελίξεις κάτω από τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί.
Δυστυχώς όμως ο κ. Ζούτσος και η παρέα του όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν τα νέα δεδομένα, αλλά και δημιούργησαν ένα κλειστό κύκλωμα εξουσίας, πρωτόγνωρο για τα αυτοδιοικητικά πράγματα της χώρας μας. Υποβαθμίζοντας το δημοτικό συμβούλιο, ακόμα και τους δημοτικούς συμβούλους της δικής του παράταξης. Τέλος αποδιοργάνωσε τη διοι­κητική δομή του Δήμου με κομματικά και άλλα μη αντικειμενικά κριτήρια, αδικώντας κατάφωρα δημοτικούς υπαλ­λήλους. Υποβάθμισε ακόμη και την ειλικρινή και ουσιαστική σχέση που πρέπει να έχει μια δημοτική αρχή με τους δημότες.
Δυστυχώς φέρονται σαν να είναι οι απόλυτοι άρχοντες και κατακτητές των πόλεων που απαρτίζουν το νέο δήμο μας. Διέλυσαν, εγκατέλειψαν, αδιαφόρησαν για όλα. Και δεν αρκέστηκαν μόνο σε αυτό.
Όταν αντιλήφθηκαν ότι η αγανάκτηση των κατοίκων του Γέρακα, της Παλλήνης και της Ανθούσας έχει φθάσει στο σημείο της έκρηξης, άρχισαν τον πόλεμο λάσπης κατά των προηγουμένων διοικήσεων του δήμου, έναν πόλεμο πρω­τόγνωρο για την τοπική αυτοδιοίκηση με τη συμμετοχή γνωστών παρασίτων, με στόχο την κατασυκοφάντηση των προηγούμενων δημοτικών αρχών και των πολιτικών τους αντιπάλων.
Έναν πόλεμο λάσπης όπου που πολλές φορές δεν δίστασαν να εκθέσουν με υπονοούμενα και τον πρώην δήμαρχο Γέρακα κ. Γιάννη Παπαδεογεωργάκη.
Ο κ. Ζούτσος και η συμμορία του προσπάθησαν και προ­σπαθούν να πείσουν ότι ενεργούν και προσφέρουν στον τόπο. Πρέπει τώρα να μπει εισαγγελέας στον Δήμο και να γίνει έλεγχος στους πρώην δήμους Παλλήνης και Γέρακα αλλά και στην Κοινότητα Ανθούσας. έτσι ώστε να πληρώσουν όσοι έχουν βλάψει τον τόπο μας.
Είναι σίγουρο ότι τα παπαγαλάκια και τα δεκανίκια του κ. Ζούτσου όχι μόνο θα υποβαθμίσουν το θέμα αλλά και θα προσπαθήσουν να προστατέψουν το αφεντικό τους παρα­πλανώντας τους δημότες. Τους ενημερώνω ότι δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί τους.
Εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και δεν δέχομαι κανενός είδους συμβιβασμό για δήθεν λάθη και παραλείψεις της δικής μου δημαρχίας και της δημαρχίας Ζούτσου. Επανα­λαμβάνω δεν έχω να φοβηθώ για τίποτα και ζητώ να μπει εισαγγελέας στον Δήμο τώρα!
  •  Η σημερινή δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι παρέ­λαβε χρέη. Την ημέρα που παραδώσατε το δήμο, την 31/12/2010 ποια ήταν η οικονομική κατάσταση του πρώην δήμου Παλλήνης.
Ο κ. Ζούτσος και τα παπαγαλάκια του προσπάθησαν να παρουσιάσουν τον πρώην δήμο Παλλήνης ως ένα χρεωκοπημένο δήμο με τεράστια χρέη. Αυτή η πολιτική αλητεία πρέπει να σταματήσει εδώ.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία του κ. Ζούτσου ο πρώην Δήμος Παλλήνης είχε χρέη 1.700.000 ευρώ και 150.000 ευρώ διαθέσιμα στο ταμείο του. Για να δημιουργήσουν το ανύπαρκτο ««χρέος» του 1.700.000 ευρώ φούσκωσαν τους αριθμούς και πρόσθεσαν:
1. 1 εκατ. που αφορούσαν έργα που ήταν ενταγμένα στο. ΕΣΠΑ. χρήματα δηλαδή από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
2. 200.000 από καύσιμα, που προορίζονταν για παραγρα­φή.
3. 200.000 ευρώ με πλαστογραφία, το επισημαίνω αυτό. από τη Δημοτική Επιχείρηση.
4. Και μια σειρά άλλων δήθεν χρεών για να φτάσουν στο 1.700.000!!
Για όλα τα παραπάνω στοιχεία, σε ό.τι αφορά τα οικονομικά του Δήμου μας. είμαι έτοιμος να ενημερώσω οποιονδήποτε υπηρεσιακό παράγοντα του δήμου μας ή οποιονδήποτε επίσημο ελεγκτικό όργανο του Κράτους και εισαγγελική Αρχή. Αν υπάρχει αμφισβήτηση των οικονομικών στοιχείων που ανέφερα, να τα διαψεύσει η αρμόδια Διεύθυνση Οικο­νομικών του Δήμου μας και όχι οι ομοτράπεζοι και τα πα­παγαλάκια του κ. Ζούτσου!!
  •  Φεύγοντας από τον Δήμο Παλλήνης ποιες ήταν οι χρηματοδοτήσεις για έργα:
Η δημοτική αρχή παρέλαβε από εμάς εγκεκριμένες χρημα­τοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων για πολλά έργα. Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι αδιάσειστα!!
Συγκεκριμένα:
1. Ανάπλαση αύλειου χώρου 1ου και 3ου Δημοτικού σχολείου (364.000 ευρώ)
2. Ανάπλαση πλατείας Πανοράματος από τα προγράμματα
ΘΗΣΕΑΣ και ΕΤΕΡΠΣ (500.000)
3. Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Άγιο Νικόλαο Κάντζας (2.000.000 εκατ. ευρώ)
4. Αποχέτευση ομβρίων (1.562.000 ευρώ)
5. Νέος βρεφονηπιακός Σταθμός Αγίου Νικολάου Κάντζας 1.352.000 εκατ. ευρώ)
6. Αποκατάσταση κατολισθήσεων και διάνοιξη Λεωφ. Κύπρου στο Πανόραμα (4.860.000 εκατ. ευρώ)
7. Ύδρευση κάτω Βακαλόπουλου (1.800.000 ευρώ)
8. Ανέγερση 3ου Γυμνασίου Κάτω Βακαλόπουλου (4.800.000 ευρώ)
Συνολικά πρόκειται για ένα ποσό που ξεπερνά τα 17.000.0000 ευρώ.
  • Ναι αλλά ο κ. Ζούτσος σας εγκαλεί για το Κάτω Βακαλόπουλο και την Ανω Μπαλάνα!
Θα σας πω ποια είναι η πραγματικότητα και για τα δύο θέ­ματα!
Το 2008 όταν έγινε η πράξη εφαρμογής στο Κάτω Βακαλόπουλο. η αρμόδια επιτροπή καθόρισε εισφορά σε χρήμα 350 ευρώ για τα οικόπεδα που έχουν πρόσωπο στη Λεωφόρο Μαραθώνος και 310 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα. Με απόφαση που πήραμε τότε ο νομάρχης κ. Κουρής και εγώ ως Δή­μαρχος. για να αντιμετωπίσουμε το κοινωνικό πρόβλημα, αποφασίσαμε και μειώσαμε την τιμή στα 230 και 210 ευρώ αντίστοιχα.
Με τα ποσά που κατέβαλαν οι ιδιοκτήτες ξεκίνησαν τα έργα υποδομής και με πρώτο όπως γίνεται πάντα το δίκτυο ύδρευσης, αξίας 1.800.000 ευρώ και δεύτερο έργο. το έργο οδοποιίας των εισόδων του οικισμού αλλά και τους δρόμους που υποχρεωτικά ζήτησε ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων γύρω από το χώρο των σχολικών εγκαταστάσεων για να έχει τα υψομετρικά και να προχωρήσει επιτέλους και η κατασκευή του Τρίτου Γυμνασίου.
Πετύχαμε να εντάξουμε το έργο ύδρευσης στα ευρωπαϊκά προγράμματα, με αποτέλεσμα με τα χρήματα αυτά να πλη­ρώσουμε όλες τις πράξεις εφαρμογής, περίπου 1 εκατ. ευρώ και να εξοφληθούν όλες οι πολεοδομικές μελέτες. Ακόμη και οι πολεοδομικές μελέτες που αναρτήθηκαν πρό­σφατα. δηλαδή του Αγίου Αθανασίου και του Λόφου, καθώς και η πολεοδομική μελέτη της Νότιας Έδρας και Κάτω Χαρβάτι είναι πληρωμένες. Όπως επίσης όλες οι υπόλοιπες ενότητες: Ασύρματος, Παπαχωράφι, Μαρίζα, Νέα Παλλήνη, Λουτρό, Κάτω Μπαλάνα, Μιχαληνός κ.λπ. Όλα τα σχέδια και οι πολεοδομικές μελέτες της Παλλήνης έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος από τον Απρίλιο του 2010 επί δημαρχίας μου. Κάποιοι έβαλαν το χέρι τους σε κυβερ­νητικό επίπεδο τότε και το γνωρίζουν καλά οι σύλλογοι της Παλλήνης. για να μην προχωρήσουν τα σχέδια ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2010. προκειμένου να πάρουν τις εκλογές.
✓ «Αν υπάρχει αμφισβήτηση των οικονομικών στοιχείων που ανέφερα, να τα διαψεύσει η αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου μας και όχι οι ομοτράπεζοι και τα παπαγαλάκια του κ. Ζούτσου!!»
✓ «Είναι σίγουρο ότι τα παπαγαλάκια και τα δεκανίκια του κ. Ζούτσου όχι μόνο θα υποβαθμίσουν το θέμα αλλά και θα προσπαθήσουν να προστατέψουν το αφεντικό τους παραπλανώντας τους δημότες. Τους ενημερώνω ότι δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί τους».
✓ «Όλα τα σχέδια και οι πολεοδομικές μελέτες της Παλλήνης έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος από τον Απρίλιο του 2010 επί δημαρχίας μου. Κάποιοι έβαλαν το χέρι τους σε κυβερνητικό επίπεδο τότε και το γνωρίζουν καλά οι σύλλογοι της Παλλήνης. για να μην προχωρήσουν τα σχέδια ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2010. προκειμένου να κερδίσουν τις εκλογές»
  • Για την Ανω Μπαλάνα:
Όσον αφορά την Άνω Μπαλάνα. τα πάντα είναι εξοφλημένα από τη δική μας διοίκηση και αφορά το ποσό του 1.000.000! Η δημοτική αρχή του κ. Ζούτσου το μόνο που θα κάνει είναι να εισπράξει και μάλιστα χωρίς καμία κοινωνική ευαι­σθησία. με 350 και 300 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, εισφορά σε χρήμα, τη στιγμή που ο πολίτης υποφέρει από τη λιτότητα και την οικονομική δυσπραγία. Το κέρδος που θα έχει ο δήμος από τη δική μας δουλειά, χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ στην Άνω Μπαλάνα. είναι:
1. 12 στρέμματα κοινόχρηστους χώρους
2. 16 στρέματα κοινωφελείς αθλητικούς χώρους
3. 8 στρέμματα περίπου οικόπεδα και 4 στρέμματα στο Βακαλόπουλο. Η παραπάνω τράπεζα γης των 12 στρεμμάτων είναι οικόπεδα που αποτελούν μια νέα μεγάλη δημοτική περιουσία που μπορεί να την αξιοποιήσει και εκμεταλλευτεί κάθε δημοτική αρχή προς όφελος του δημότη.
4. 45.000 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εισφορά σε χρήμα, δηλαδή περίπου 15 εκατ. Ευρώ!!
Όλα αυτά που σας λέω αποδεικνύονται με επίσημα έγγραφα! Μετά απ’ όλα αυτά συνεχίζουν να μιλούν για χρέη του πρώην δήμου Παλλήνης ;;;
  •  Τι έχετε να πείτε όμως για την REDS και τα 4 εκατ. Ευρώ που χρωστάει ο δήμος για το Τρίγωνο Καμπά, τα σχολεία, το Γυμναστήριο και το πολιτιστικό κέντρο και για το οποίο σας καταλογίζονται ευθύνες;
Μου καταλογίζει ευθύνες επειδή φτιάξαμε εκεί το 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο της πόλης μας,
Το Κλειστό Γυμναστήριο και αναπλάσαμε τις Αποθήκες Καμπά για Πολιτιστικό Κέντρο και αποκτήσαμε μια μεγάλη έκταση για κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους;
Μα δεν κάνει τίποτα άλλο ο κ. Ζούτσος από το να καταλογίζει ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση για οτιδήποτε προκειμένου να αποποιηθεί τις μεγάλες ευθύνες που έχει.

Στο Τρίγωνο Καμπά, επί δημαρχίας Κωνσταντά, πραγματοποιήθηκαν έργα που ήταν όνειρο πολλών χρόνων αλλά και πολλών γενεών. Είχα την τύχη, τη χαρά και την ευλογία να υλοποιηθεί επί των ημερών μου, χωρίς να παραγνωρίζω τη συμμετοχή των πρώην δημάρχων κ.κ. Γκοτσόπουλου και Σμέρου αλλά και των φορέων της περιοχής, όπως του "ΦΕΣ Η ΚΑΝΤΖΑ", ιδιαίτερα. Θα ήταν άδικο να μην αναφέρω τέσσερα ονόματα ανθρώπων που με συνόδευσαν ακόμα και στο ΥΠΕΧΩΔΕ.. στον τότε υπουργό, κ. Λαλιώτη για να προχωρήσουμε τα σχέδια ήταν η κα Φυκούρα, ο κ. Αποστολόπουλος, ο κ. Καπασακαλίδης και ο κ. Παλληκάρης'.
Το αναφέρω γιατί ήταν σημαντικό για την εποχή, άνθρωποι διαφορετικών πολιτικών χώρων, χωρίς υστεροβουλία, να ενώνουν τις δυνάμεις τους για το καλό του τόπου μας.
Τότε ο Δήμος Παλλήνης δεν είχε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο γης στην ιδιοκτησία του και πετύχαμε να χωροθετήσουμε τα σχολεία που ανέφερα παραπάνω, το κέντρο Πολιτισμού στις Αποθήκες Καμπά, τον χαρακτηρισμό της βίλας Καμπά με ΦΕΚ για πολιτιστική χρήση, μια μεγάλη έκταση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και το Κλειστό Γυμναστήριο.
Αυτή είναι η αλήθεια και καμία άλλη. Τα έργα μας είναι η απόδειξη της δουλειάς που κάναμε!
  •  Γιατί η εταιρία ζητά τέσσερα εκατ. ευρώ από το Δήμο;
Όλες αυτές οι ενέργειες μας οδήγησαν να μας χρειάζονται επιπλέον της εισφοράς σε γη 8.841 τ.μ. τα οποίο με έγγραφό της επίσημα αποδέχτηκε να παραχωρηθούν από τα οικόπεδα της η εταιρία REDS και να αποκατασταθεί μελλοντικά με τη δημιουργία του εμπορικού κέντρου. Δυστυχώς οι κακοί χειρισμοί του κ. Ζούτσου και του κλειστού κυκλώματος εξουσίας που διοικεί μας οδήγησαν στην οικονομική απαίτηση της εταιρίας των 4 εκατομμυρίων που μεταφράζεται σε 8.841 επί 450ευρώ το τ.μ. μας κάνει το ποσό των 3. 978.450. Και προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:
1. Γιατί ο κ. Ζούτσος δεν ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο και εμένα προσωπικά ότι εκδικάζεται η υπόθεση στο δικαστήριο ώστε να παραστώ στο δικαστήριο.
2. Γιατί κράτησε μυστική από το δημοτικό συμβούλιο τη δικαστική απόφαση που πρωτοκολλήθηκε στο δήμο στις 7/2/2012;
3. Γιατί δεν συγκάλεσε αμέσως έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για ένα τόσο σοβαρό θέμα;
4. Γιατί έκανε μυστικές συναντήσεις που δεν ανακοίνωσε ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο με εκπροσώπους της εταιρίας REDS, παρουσία μόνο συγκεκριμένων προσώπων του κλειστού κυκλώματος εξουσίας του;
5. Γιατί υποχρεώθηκε 5 μήνες μετά. τον Ιούλιο του 2012. να μας ενημερώσει όταν η εταιρία είχε καταθέσει ήδη αίτηση για δέσμευση των καταθέσεων του δήμου.
6. Γιατί αρνήθηκε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα χειρίζονταν το πρόβλημα ενωτικά και συγκροτημένα;
Ο κ. Ζούτσος έχει τεράστιες ευθύνες, πολιτικές, ηθικές, ίσως και ποινικές για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα. Μήπως τώρα θέλει να καταργήσει όλους τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους που δεσμεύτηκαν προς όφελος των κατοίκων της πόλης μας; Το σχέδιο πόλης είναι ένα πεδίο δράσης που έχει να ωφελήσει την πόλη σε όλα τα επίπεδα, αρκεί να μην διακρίνει τις ενέργειες του δήμου απανθρωπιά και  κοινωνική αναισθησία. Απαιτείται προσοχή, κοινωνική ευαισθησία και σεβασμός στην ιδιοκτησία των ανθρώπων που με κόπο απέκτησαν ένα κομμάτι γης για να στεγάσουν τα όνειρά τους.
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!!! Ο κ. Ζούτσος έχει τεράστιες ευθύνες. πολιτικές, ηθικές, ίσως και ποινικές για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα του Τριγώνου Καμπά»
κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση
0006
0007

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...