Ένωση Γονέων Δήμου Παλλήνης: Να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης σχετικά με την οικονομική διαχείριση της Α’βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ένωση Γονέων Δήμου Παλλήνης: Να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης σχετικά με την οικονομική διαχείριση της Α’βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου

Written By Παλλήνη Press on Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 | 11:43 π.μ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό το πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με την οικονομική διαχείριση της Α’βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Παλλήνης.

Το θέμα απασχόλησε την Επιτροπή και στη σημερινή της συνεδρίαση, στην οποία παραβρέθηκε για να δώσει διευκρινήσεις και εκπρόσωπος των ορκωτών λογιστών που έχουν οριστεί για τον έλεγχο της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την έκθεση που παρουσίασε, προκύπτουν οικονομικές ατασθαλίες και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, όπως ρητά αναφέρθηκε από τον ορκωτό.

Υπενθυμίζουμε ότι η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων κα Ρέα Ρουμελιώτη, ήταν από τους πρώτους που είχαν επισημάνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη λειτουργία της Επιτροπής και είχε αρνηθεί να υπογράψει τα σχετικά πρακτικά.

Η Ένωση Γονέων ζητάει να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης.

Να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία και να καταλογιστούν οι ευθύνες σε κάθε υπεύθυνο.

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη παρουσιαστούν ξανά τέτοια φαινόμενα.

Να εκδημοκρατιστεί ο τρόπος λειτουργίας της Επιτροπής, έτσι ώστε όλα τα μέλη της να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης και ελέγχου των οικονομικών και διοικητικών πεπραγμένων.

Για μια ακόμη φορά ζητάμε την αυξημένη συμμετοχή των εκπροσώπων των γονέων στις δύο Σχολικές Επιτροπές, επειδή θεωρούμε ότι ο ρόλος των γονέων έχει βαρύνουσα σημασία και η φωνή τους πρέπει να ακούγεται πιο δυνατή.

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κων/νος Παπαγεωργίου Δημήτρης Κοτρώνης

1 σχόλια :

pspa είπε...

Αγαπητά μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Παλλήνης.
Επί του θέματος που αναφέρεσθε σχετικά με την διελεύκανση της διαχείρησης της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής,σας γνωρίζω οτι πρώτη η διοίκηση εζήτησε απο τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές τον έλεγχο και τον καταλογισμό ευθυνών οποιουδήποτε φέρει ευθύνη και εφόσον βέβαια αποδειχθεί δικαστικά η ενοχή του.
Εμείς δεν υποκαθιστούμε σε καμμιά περίπτωση την ανεξάρτητη δικαιοσύνη και δεν ποιούμε ενόχους. Σάς υπενθυμίζω ότι σχετικοί νόμοι καθορίζουν την λειτουργία των σχολικών επιτροπών εξασφαλίζοντας τον δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας αυτών καθόσον ισότιμα συμμετέχουν σε αυτές εκπρόσωποι της μειοψηφίας, διευθυντές σχολείων, πρόεδροι συλλόγων και εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι συνεδριάσεις των σχολικών επιτροπών είναι δημόσιες αναρτώνται στο διαδύκτιο,και ποτέ τουλάχιστον όσο αφορά εμένα δέν αρνήθηκα οποιονδήποτε έλεχγο και ειδικά απο εσάς που ποτέ δέν με επισκεφθήκατε για ενημερωσή σας περι της διαχείρησης και της λειτουργίας της σχολικής επιτροπής της οποίας είμαι Πρόεδρος.
Εμείς επειδή πιστεύουμε ότι ο ρόλος των γονέων έχει βαρύνουσα σημασία ,έχουμε καθιερώσει συναντήσεις με τους συλλόγους γονέων των σχολείων, όπου μαζί με τον Δήμαρχο και άλλους αντιδημάρχους έχουμε επισκεφθεί πολλά σχολεία έχουμε ακούσει την φωνή των γονέων καί έχουμε επιλύσει πολλά προβλήματα των σχολείων. Γνωρίζετε οτι η διοίκηση του Δήμου προχωράει στην εκτέλεση έργων σε όλο τον Δήμο και οτι και οι δύο σχολικές επιτροπές παράγουν μεγάλο έργο στον χώρο των σχολείων που μπορείτε να διαπιστώσετε αν επιθυμείτε και εσείς.
Με το θέμα που αναφέρεσθε ασχολείται η δικαιοσύνη τρείς ελεγκτικές αρχές και η αντιπολίτευση συνεχώς επειδή δεν έχει άλλους ουσιαστικούς αντιπολιτευτικούς λόγους.Εμείς προχωράμε μπροστά.
Καρκούλιας Δημήτρης. Πρόεδρος Α/θμιας Σχολ. Επιτροπής Δήμου Παλλήνης.

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...