"Όχι σχολεία αριστείας αλλά άριστα σχολεία για όλους" Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

"Όχι σχολεία αριστείας αλλά άριστα σχολεία για όλους"

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 | 10:41 π.μ.

268 Η Τροϊκανή Κυβέρνηση προωθεί και με νόμο πλέον την παραπαιδεία και δημιουργεί μαθητές δύο ταχυτήτων ακόμη και στα Δημοτικά σχολεία.
Διότι πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η εισαγωγή με εξετάσεις μαθητών στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία από δημοτικό σε γυμνάσιο και αντίστοιχα στο λύκειο.
‘Εχουν ξεχάσει όμως φαίνεται ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Παιδείας ότι φοίτησαν στα ίδια αυτά σχολεία δίχως όμως να μπουν στη διαδικασία των εξετάσεων με κίνδυνο να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον!!
Είναι αδιανόητο να εισάγουν τέτοιου είδους προτάσεις και διατάξεις όταν σαν βασικό γνώμονα, στα καθήκοντά τους, παραβλέπουν το Ελληνικό Σύνταγμα (άρθρο 4 παρ. 1 και 2).
Το Υπουργείο Παιδείας δεν λαμβάνει υπόψην του , ούτε την ΟΛΜΕ , ούτε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων , ούτε τους παιδαγωγούς οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στη διενέργεια εξετάσεων για την εισαγωγή στα πρότυπα, προκαλώντας έτσι τόσο το κοινό αίσθημα όσο και τεράστια προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία στους μαθητές και στις οικογένειές τους.
Η παραπαιδεία ήδη έκανε την εμφάνισή της με την διανομή φυλλαδίων ιδιωτικών φροντιστηρίων έξω απο αυτά τα σχολεία και το μόνο που κάνει το Υπουργείο είναι να την στηρίζει με τη βούλα.
Αντί αυτά τα σχολεία να αποτελέσουν τα μαγικά εργαστήρια για την ανασυγκρότηση της ελληνικής εκπαίδευσης και να γίνουν σημείο αναφοράς και για τα υπόλοιπα δημόσια σχολεία , το Υπουργείο Παιδείας φροντίζει με μια ακραία έκδοση της αριστείας να δημιουργήσει διαχωρισμό και ρατσισμό στους μαθητές .
Κύριε Υπουργέ δεν χρειζόμαστε σχολεία αριστείας αλλά άριστα δημόσια σχολεία.
Κύριε Αρβανιτόπουλε και κύριε Παπαθεοδώρου, για ΕΣΑΣ φωνάζουν τα παιδιά στους δρόμους σήμερα.
Σήμερα, τα παιδιά του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών έκλεισαν για αρκετές ώρες την οδό Λυκαβηττού, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Προφανώς, εσείς οι Εθνοπατέρες δεν βλέπετε και δεν ακούτε τα συλλαλητήρια, τις διαμαρτυρίες, τις καταλήψεις, τις αποχές και φυσικά τα ψηφίσματα από τους αυριανούς ψηφοφόρους σας!

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...