Επίθεση Μερτύρη σε Ζούτσο: Άλλαξε κασέτα Δήμαρχε, πες μας τι κάνατε εσείς Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Επίθεση Μερτύρη σε Ζούτσο: Άλλαξε κασέτα Δήμαρχε, πες μας τι κάνατε εσείς

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013 | 12:40 π.μ.


«Επίθεση» δέχτηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης ο Δήμαρχος Παλλήνης κ.
Ζούτσος, από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, κ. Μερτύρη. Τρία ήταν κυρίως τα θέματα εκείνα που ανέβασαν τους τόνους της συζήτησης: Τα γραφεία της μείζονος, η τακτική του Δημάρχου να αναφέρεται συχνά στα όσα… δεν έκαναν οι προηγούμενες διοικήσεις της Παλλήνης, αλλά και η ανακαίνιση του παλιού Δημαρχείου της πόλης.

Αρχικά ο κύριος Μερτύρης μίλησε για τα νέα γραφεία της μείζονος, λέγοντας με ειρωνικό ύφος: «Τα γραφεία της παράταξης μας λειτουργούν εδώ και 15 μέρες με δικά μας έξοδα και αυτό διότι εσείς εξαντλήσατε την δημοκρατική σας ευαισθησία για να μας βρείτε χώρο και επειδή δεν μας βρήκατε τελικά και για να είμαστε ειλικρινής δεν το επιδιώξατε ποτέ, εμείς αναγκαστήκαμε να φτιάξουμε τα γραφεία με δικά μας έξοδα»…

Στη συνέχεια πέρασε στο θέμα της τακτικής του Δημάρχου να αναφέρεται συχνά στα όσα… δεν έκαναν οι προηγούμενες διοικήσεις της Παλλήνης με αφορμή τα όσα είπε προσφάτως ο Δήμαρχος στην κοπή της πίτας του «Λόφου»: «Όταν η πρόεδρος του «Λόφου», κυρία Λεβειδιώτη, σας ανέφερε τα παράπονα για την συγκοινωνία και για μια λακκούβα, εσείς αρχίσατε να κατηγορείτε τις προηγούμενες διοικήσεις. Αλλάξτε κασέτα δήμαρχε! Δεν γίνεται μετά από δύο χρόνια διοίκησης να κατηγορείτε τους προηγούμενους. Αυτό δεν είναι συνταγή ενός πετυχημένου Δημάρχου. Έτσι δεν θα πάει μπροστά ο τόπος. Θα έπρεπε να κάνετε απολογισμό –όπως οφείλετε βάσει του νόμου Καλλικράτη- του έργου σας που δεν κάνατε ποτέ.

Τι έχετε κάνει για την περιοχή δηλαδή δύο χρόνια τώρα; Δεν είχατε χρόνο δύο έτη να φτιάξετε κάτι; Ούτε την… λακκούβα; Εξάλλου άτομα που υπήρχαν στις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου Παλλήνης, είναι τώρα δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής σας…

Σέβομαι τον θεσμό του Δημάρχου, αλλά την επόμενη φορά θα πάρετε ανάλογη απάντηση, όταν θα αναφερθείτε σε προηγούμενες διοικήσεις χωρίς να μιλήσετε πρώτα για το έργο σας.

Επίσης, χαρακτηρίσατε την Παλλήνη ως το «αδύνατο παιδί» και αυτό δεν το δέχομαι. Είναι ανεπίτρεπτο από έναν Δήμαρχο όταν έχουμε πει πως δεν θα ξεχωρίζουμε τις ενότητες, να ακούγονται τέτοια πράγματα. Το έργο που έχετε να επιδείξετε στην Παλλήνη είναι μόνο κάτι πινακίδες ενώ υπήρχαν πάρα πολλά άλλα πράγματα που θα μπορούσατε να έχετε ήδη κάνει.

Πηγαίνετε να δείτε το πεδίο του Άρεως πως έχει καταντήσει… Υπάρχουν προτάσεις πολλές από την παράταξή μας για το νεκροταφείο, για το γήπεδο, για τον λόφο Λεβίδη, για πάρκινγκ, αλλά εσείς τις έχετε αγνοήσει. Και δείξτε μας και το έργο σας στον Γέρακα και στην Ανθούσα, για να μην μιλάμε μόνο για την Παλλήνη»…



Ο κύριος Μερτύρης μίλησε και για το θέμα της ανακαίνισης του παλιού Δημαρχείου της Παλλήνης: «Πήγα και έλεγξα την άδεια για την ανακαίνιση του δημοτικού καταστήματος Παλλήνης. Και αυτά που λέγατε στον κόσμο Δήμαρχε, ότι αν χτιστεί καινούργιο κτήριο θα πρέπει να γίνει 200 τετραγωνικά μικρότερο, είναι ψέματα, γιατί βάσει των στοιχείων της άδειας, χτίζονται τα ίδια τετραγωνικά και μάλιστα με μεγαλύτερο υπόγειο.

Όσο αφορά το κόστος αυτής της ανακαίνισης, όταν θα τελειώσει, η παράταξή μας -επειδή μιλάει πάντα με πράξεις και όχι με λόγια- θα σας καταθέσει πρόταση με μελέτη κατασκευής για το πόσο θα στοίχιζε το έργο αν χτιζόταν καινούργιο κτήριο. Και τότε μπορείτε να κάνετε την σύγκρισή σας για μια ανακίνηση ενός κτηρίου που κτίστηκε το 1950… και θα σας κρίνει ο κόσμος».

Η απάντηση του κ. Ζούτσου για το τελευταίο θέμα ήταν πως η τεχνική υπηρεσία του Δήμου τον συμβούλεψε να γίνει ανακαίνιση με τον Παναγιώτη Μερτύρη να του επισημαίνει: «Τότε άλλαξέ την Δήμαρχε δεν στα λέει καλά…»!

Από τα… πυρά του κ. Μερτύρη δεν ξέφυγε ούτε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Καρράς, ο οποίος προσφάτως σε άρθρο του είχε κάνει λόγο περί λαϊκισμού της μείζονος, όταν εκείνη καταψήφισε την απόφαση του Δημάρχου για τις αμοιβές των αιρετών: «Αν είναι δυνατόν να αποκαλείτε λαϊκιστές ανθρώπους που είπαν να μην πληρωθούν οι αιρετοί σε μια εποχή που ο κόσμος έξω δεν έχει λεφτά ούτε για τα βασικά. Και δεν είναι δυνατόν να κατηγορούνται ως λαϊκιστές άνθρωποι που δίνουν από την τσέπη τους χρήματα για την τοπική αυτοδιοίκηση ενώ άλλοι γεμίζουν τους λογαριασμούς τραπέζης τους και αυτοί είναι πολλοί και το γνωρίζετε πολύ καλά.

Όσο για τους οικονομικά εύρωστους που αναφέρατε στο άρθρο σας, κύριε Καρρά, το λεξικό τους εύρωστους τους ερμηνεύει σαν υγιείς και δυνατούς, πως έχουν πολύ καλή ανάπτυξη και ικανοί για εξέλιξη και δημιουργία. Η παράταξή μας λοιπόν, αυτούς τους επιζητεί για την τοπική αυτοδιοίκηση»…

http://zwpallini.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...