ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ : «ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ» Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ : «ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ»

Written By Παλλήνη Press on Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 | 9:10 π.μ.

IMG_7776[2]_thumb[6]

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαρκοπούλου, που συνεδρίασε στις 14/11 παραβρέθηκε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Γιώργος Πάντζας. Το θέμα της συζήτησης ήταν οι απολύσεις που έχει αποφασίσει να κάνει η τρικομματική Κυβέρνηση οι οποίες περιλαμβάνουν και τους ΟΤΑ.

Στο μεγάλο αυτό ζήτημα ο κ. Πάντζας τοποθετήθηκε, επισημαίνοντας τα εξής:

«Η απαξίωση των ΟΤΑ ξεκίνησε με τον Καλλικράτη. Δεν ήταν τυχαίος ο νόμος αυτός και μάλιστα τη στιγμή που ψηφίστηκε. Να σας θυμίσω ήταν δυο μήνες πριν από το πρώτο μνημόνιο. Αφού πρώτα λοιπόν έδωσαν όλες τις αρμοδιότητες στους Δήμους, στη συνέχεια μείωσαν τη χρηματοδότηση ώστε να απαξιώσουν τις υπηρεσίες και να τις δώσουν κάποια στιγμή σε ιδιώτες. Αυτό είναι το σχέδιό τους εξ αρχής. Το μεθοδεύουν με εργαλείο την χρηματοδότηση, η οποία όχι απλά είναι μειωμένη αλλά είναι σχεδόν μηδενισμένη, και τώρα με τις απολύσεις. Έχουν χρεοκοπήσει τους Δήμους όλης της χώρας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι Δήμοι να μεταφέρουν τους μαθητές, να ζεστάνουν στα σχολεία τα παιδιά μας, να έχουν κοινωνικές δομές, αθλητικές και πολιτιστικές υπηρεσίες κτλ. Άρα λοιπόν πρέπει όλοι οι αιρετοί να αντισταθούν και να σταθούν απέναντι σε αυτές τις πολιτικές».

Επίσης ο κ Πάντζας στην τοποθέτησή του, για το θέμα των απολύσεων, τόνισε:

«Τι πρέπει να γίνει; Σε πρώτη φάση να μη δώσουν οι Δήμοι τα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Να μη δοθεί δηλαδή η λίστα με τα ονόματα των εργαζομένων στο Υπουργείο Εσωτερικών. Σε αυτό, όπως όλοι γνωρίζετε, ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει ήδη αποφασίσει με ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του να μην προχωρήσει σε μετατάξεις και απολύσεις αλλά ούτε να στείλει και τις λίστες αυτές. Είναι θετικό το γεγονός ότι ο δεύτερος μεγάλος δήμος παίρνει την απόφαση αυτή. Πρέπει όμως σε αυτή την κατεύθυνση να κινηθούν συνολικά και μαζικά όλοι οι Δήμοι της χώρας. Μόνο έτσι θα έχει αποτέλεσμα. Σε δεύτερη φάση να μην προχωρήσουν οι Δήμαρχοι σε διαπιστωτικές πράξεις για τις απολύσεις αυτές. Τι θα κάνουν; Θα στείλουν στα δικαστήρια 300 Δημάρχους...; Δε νομίζω. Και εάν ακόμα κληθούν οι διευθυντές προσωπικού να υπογράψουν τις διαπιστωτικές πράξεις οι οποίες πετάνε στον Καιάδα πολλούς συνανθρώπους μας, τότε θα πρέπει να υπάρξουν μαζικές προσφυγές. Επαναλαμβάνω μαζικές προσφυγές, γιατί εδώ κρύβετε η ουσία του πράγματος. Προσφυγές κατά του μνημονιακού μέτρου των απολύσεων, γιατί είναι αντισυνταγματικό και αντεργατικού. Πρέπει να αντισταθούμε στις μνημονιακές πολιτικές που καταστρέφουν οικονομικά, πολιτικά, ηθικά, πατριωτικά και οικολογικά την πατρίδα μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να καταργηθεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των Δήμων.»

Επιπλέον ο κ. Πάντζας εξήγησε στους δημότες Μαρκοπούλου που αποσκοπεί η πολιτική των απολύσεων της τριμερούς συγκυβέρνησης αναφέροντας τα εξής:

«Ο απώτερος σκοπός της πολιτικής των απολύσεων είναι να καταρρεύσουν οι υπηρεσίες των ΟΤΑ. Η κατάρρευση αυτή θα δώσει το άλλοθι στη μνημονιακή συγκυβέρνηση να ισχυριστεί ότι, αφού οι Δήμοι δεν είναι άξιοι και ικανοί να παρέχουν υπηρεσίες στους δημότες τους, τότε ας ιδιωτικοποιήσουμε τις υπηρεσίες αυτές προκειμένου ο δημότης αντί τιμήματος να έχει τις παροχές αυτές. Στρώνεται δηλαδή, με την πολιτική αυτή, το κόκκινο χαλί στους καρχαρίες του κεφαλαίου ώστε να αρπάξουν τη διαχείριση των απορριμμάτων, από την αποκομιδή μέχρι και την τελική διάθεση, τις κοινωνικές δομές, τις αθλητικές και πολιτιστικές υπηρεσίες, τις υπηρεσίες πράσινου, ηλεκτροφωτισμού κλπ. Όλα αυτά είναι στο στόχαστρο μεγάλων επενδυτικών συμφερόντων και άλλων ιδιωτών που θέλουν να επενδύσουν στη λεηλασία μιας χώρας κατεστραμμένης με πολύ φτωχό εργατικό δυναμικό.»

Τέλος, έκανε γνωστό στους εργαζομένους του Δήμου Μαρκόπουλου ότι συμφωνεί και συνυπογράφει τις θέσεις τους και ότι σε όλες τις κινητοποιήσεις τους αλλά και τις κινήσεις των αιρετών θα είμαι δίπλα τους για να τους στηρίξει πολιτικά στην όποια πρωτοβουλία.

Πολιτικό Γραφείο

Γιώργου Πάντζα

Βουλευτή Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ

Τηλ. 210 3708387

E-mail: gpantzas@parliament.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...