Νεκτάριος Καλαντζής: Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας στους ΟΤΑ Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Νεκτάριος Καλαντζής: Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας στους ΟΤΑ

Written By Παλλήνη Press on Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012 | 1:30 π.μ.

kalatzis Την επομένη της ψήφισης των νέων μέτρων και ενός ακόμη Μνημονίου, η ελληνική κοινωνία και οι εργαζόμενοι (όπως και οι άνεργοι) προσπαθούν να μαζέψουν τα συντρίμμια τους.

Μέσα σε όλα αυτά, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να πληρώσει τα “σπασμένα” που δημιούργησαν είτε οι αιρετοί εκπρόσωποί της, μέσω της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης, είτε άλλες φορές από την αδιαφορία του κεντρικού κράτους προς την ίδια την Αυτοδιοίκηση. Οικονομικοί πόροι που δε διατέθηκαν και αρμοδιότητες που δεν δόθηκαν ποτέ. Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την σημερινή κατάσταση, που φέρνει την Αυτοδιοίκηση σε οριακά επίπεδα αντοχής για την ομαλή λειτουργία της και τον κίνδυνο να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας για όσους την υπηρετούν.

Το νέο Μνημόνιο ανοίγει ουσιαστικά το παράθυρο για έξοδο πολλών υπαλλήλων από τους ΟΤΑ προς την ανεργία, εργαζομένων που θεωρούνταν χρήσιμοι για τη λειτουργία των δήμων.

Η σωστή λειτουργία των δήμων οφείλεται τις περισσότερες φορές στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, αντιμετωπίζοντας καθημερινά την γραφειοκρατία ενός απρόσωπου κράτους και άλλες φορές την κακοδιαχείριση ορισμένων αιρετών που καλούνται να λάβουν τις πολιτικές αποφάσεις.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους, θα πρέπει να προστατευθούν από τους αιρετούς των ΟΤΑ, προκειμένου οι δεύτεροι να αξιολογήσουν την συνολική προσφορά των πρώτων και να πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση και πιο πολύ την κυβέρνηση.

Να γίνει συνολική καταγραφή των κενών θέσεων σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου και όταν προκύψουν κάποιες κενές οργανικές θέσεις, μόνο τότε να γίνει η αξιολόγηση για μετακινήσεις των υπαλλήλων προς αυτές που θα προκύψουν.

Θα πρέπει να βρεθούν εργαλεία management για μια Νέα Αυτοδιοίκηση του Αύριο που θα αξιοποιεί σωστά τους πόρους που θα λαμβάνει, δε θα τους κακοδιαχειρίζεται και θα χρησιμοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό προς όφελός της, για να καταστούν οι Δήμου βιώσιμοι και στη νέα εποχή, που φαίνεται ότι οι συνθήκες θα είναι πολύ διαφορετικές από παλαιότερα.

Καμία απόλυση για τους εργαζομένους στους ΟΤΑ, αφού αυτοί δεν είναι αριθμοί, όπως τους βλέπει η Τρόϊκα, αλλά ποιοτικοί δείκτες που μπορούν να συνεισφέρουν με τη σειρά τους στην απαγκίστρωση της Αυτοδιοίκησης από το παρελθόν και να συνδιαμορφώσουν μαζί με νέους Αιρετούς μια άλλη εικόνα για τους Δήμους, πιο αποδοτική και πιο σύγχρονη, που θα στέκεται δίπλα στον πολίτη.

 

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
*Οικονομολόγος, Κοινωνιολόγος, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...