ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Θέλουν να κάνουν τον λόφο της Κεραίας στο Γέρακα, Κέντρο Κράτησης Μεταναστών!!! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Θέλουν να κάνουν τον λόφο της Κεραίας στο Γέρακα, Κέντρο Κράτησης Μεταναστών!!!

Written By Παλλήνη Press on Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 | 11:40 π.μ.

IMG_8545
Γράφει ο
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Θύελλα έχει προκαλέσει το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας (Το Παρόν) το οποίο κάνει λόγο για δημιουργία κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών σε ιδιοκτησία της ΕΡΤ, που βρίσκεται στο Σταυρό.
Ο λόφος της Κεραίας, έκτασης 38 περίπου στρεμμάτων, αποτελεί χρόνια, θέμα διένεξης σε κάθε εκλογική αναμέτρηση μεταξύ της διοίκησης του δήμου και της εκάστοτε αντιπολίτευσης, με την πρώτη να φέρει βαριές ευθύνες για την αναλγησία που επικρατεί στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Ερωτήσεις έχουν γίνει από βουλευτές σχεδόν όλων των κομμάτων, σχετικά με το ιδιοκτησιακό του λόφου, με τις απαντήσεις να είναι περίπου ίδιες διαχρονικά, δηλαδή ότι ανήκει η έκταση στην ΕΡΤ Α.Ε. κλπ.
Η έλλειψη πολιτικής βούλησης από τη σημερινή δημοτική Αρχή, προκειμένου να βρει διαχειριστική φόρμουλα επίλυσης στο θέμα της ιδιοκτησίας, δίνει στην ΕΡΤ Α.Ε. τη δυνατότητα να παραχωρήσει (;) τον λόφο προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί παράνομοι μετανάστες, ως προσωρινό κέντρο φιλοξενίας.
Το δημοσίευμα, που έχει αναπαραχθεί ήδη σε διάφορες ιστοσελίδες, κάνει λόγο για αίτημα που έχει καταθέσει ήδη το υπουργείο Δημοσίας Τάξης προς την ΕΡΤ Α.Ε., για χρήση των εγκαταστάσεών της, με σκοπό τη δημιουργία κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών.
Το υπουργείο Δημοσίας Τάξης ζήτησε την άμεση και δωρεάν παραχώρηση των οικοπέδων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη και στο Σταυρό. Όπως κάνει λόγο το δημοσίευμα, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, η εταιρεία διαθέτει τέσσερα ψηφιακά στούντιο για το πρόγραμμα της ΝΕΤ, ΕΤ1 και ΕΤ3 και ένα από τα πιο σύγχρονα στούντιο στην Ελλάδα.
Οι πιέσεις από το υπουργείο Δημ.Τάξης είναι μεγάλες, με το επιχείρημα ότι στις 8 Οκτωβρίου που έρχεται η αρμόδια επίτροπος, πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.
IMG_8565
Υπάρχουν όμως επιφυλάξεις στην κυβέρνηση για τη σκοπιμότητα του εγχειρήματος όταν  σε πολύ κοντινή ακτίνα βρίσκονται κλειστά στρατόπεδα που ανήκουν στο υπ. Εθνικής Άμυνας με έτοιμες υποδομές για να φιλοξενήσουν ανθρώπους.
Επιπλέον, όπως τονίζει το δημοσίευμα, υπάρχει ζήτημα ως προς τη χρήση γης, όπου για να αλλάξουν οι χρήσεις γης πρέπει να τροποποιηθεί το Ρυμοτομικό Σχέδιο της περιοχής, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ο χώρος, επί της ουσίας, ως στρατόπεδο.
Με το δημοσίευμα να κλείνει, ότι υπάρχει και ένα δεύτερο ζήτημα, που είναι το αίτημα για δωρεάν παραχώρηση των εκτάσεων, το οποίο δεν μπορεί να συμβεί από τη στιγμή που η ΕΡΤ, είναι ανώνυμη εταιρεία.
Το συγκεκριμένο ζήτημα έρχεται να προστεθεί σε αυτά που καλείται να αντιμετωπίσει η σημερινή δημοτική Αρχή, όπως της υπόθεσης καταβολής χρημάτων προς την REDS αλλά και της κακοδιαχείρισης των χρημάτων στην πρωτοβάθμια επιτροπή της προηγούμενης περιόδου.
Ο αιφνιδιασμός από το αίτημα του υπουργείου προς την ΕΡΤ, προκειμένου να κάνει το λόφο της Κεραίας στο Σταυρό, προσωρινό (;) κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, που αποτελεί τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου στο Γέρακα, φέρνει τη σημερινή δημοτική Αρχή προ των ευθυνών της, για την αδράνεια που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ως προς την πραγματική διεκδίκηση του λόφου, προκειμένου να γίνει αυτός, ιδιοκτησία του δήμου Παλλήνης και να είναι προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.
IMG_8558
Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολύ σοβαρά πλέον για τις ευθύνες του δημάρχου, όπου και ως δήμαρχος Γέρακα, όπως και Παλλήνης, έθετε πάντα το ζήτημα στα προεκλογικά φυλλάδια του Συνδυασμού του, χωρίς ποτέ να κάνει κάποια ουσιαστική κίνηση προς την διεκδίκηση της έκτασης από την ΕΡΤ.
Η απραξία πάνω στο ζήτημα του λόφου της Κεραίας στο Σταυρό κινδυνεύει πλέον να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα, με ταυτόχρονη υποβάθμιση της περιοχής.
Θα πρέπει να ζητήσει ο δήμος Παλλήνης άμεση ενημέρωση από το υπουργείο Δημοσίας Τάξης για το τι μέλλει γενέσθαι, ώστε να αποφύγει την ανακοίνωση του υπουργείου για τη δημιουργία του κέντρου και να δώσει τέλος στις φήμες.
Θα πρέπει να ενημερώσει τον κόσμο και τους συλλογικούς φορείς, με έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, όπως έγινε σε όλους τους δήμους όπου υπάρχει φημολογία για δημιουργία τέτοιων κέντρων, προκειμένου να αποφευχθεί η εγκατάσταση container εν μία νυκτί στο λόφο, με τα ΜΑΤ να προστατεύουν τη διαδικασία, όπως σε άλλες περιοχές.
Να πάρει αποφάσεις το δημοτικό συμβούλιο Παλλήνης, ακούγοντας πρώτα τους πολίτες, με σκοπό να μην αλλάξουν οι χρήσεις γης και να μην υποπέσει στις ΄΄σειρήνες΄΄ από την προσφορά αντισταθμιστικών οφελών από το κράτος προς το δήμο, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
IMG_8561
Ο δήμος υποχρεούται να προστατεύσει τους πολίτες και την ίδια την πόλη, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία ενός κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών μέσα στην πόλη του Γέρακα, όπου και υποβάθμιση θα προκαλέσει και κοινωνική αναταραχή θα δημιουργήσει, αλλά και περιβαλλοντική καταστροφή θα συνδράμει, με την ΄΄ καταπάτηση ΄΄ του λόφου Κεραίας στο Σταυρό, όντας τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου στο Γέρακα.
IMG_8573

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...